Skolverket söker en inköpare

Stockholm
Ref
 2019:1888

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt den svenska förskolan, skolan och vuxenutbildningen i att lyckas med detta uppdrag. Som medarbetare på Skolverket är du med och bidrar till vårt viktiga arbete med att skapa goda förutsättningar för barns och elevers utveckling och lärande.

Om arbetet
Som inköpare utvecklar och stöttar du alla former av operativa och taktiska inköpsaktiviteter för främst avrop och direktupphandlingar i nära samverkan med beställare i verksamheten. Du blir en viktig länk för att uppnå samordningseffekter för Skolverkets totala anskaffning. Du fångar upp och stödjer beställare i anskaffningsskedet samt bidrar till att utveckla våra inköpsprocesser såväl som de rutiner som behövs för avtalsuppföljning och avtalsförvaltning. I rollen ingår också att ta fram behovsanalyser, förfrågningar, utvärderingar, avtals- och kostnadsuppföljningar. Vidare blir din roll att stödja och utveckla externa samarbeten och avtals/leverantörsuppföljning, proaktivt ge råd och stöd till myndighetens beställare, bevaka och följa upp ingångna avtal samt vid behov utbilda internt inom området.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete på en arbetsplats där du ska ha goda förutsättningar för att kunna göra ett bra jobb, trivas och må bra. Våra förmåner omfattar bland annat friskvård, flexibel arbetstid och lediga klämdagar, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor. Vi sitter i nyrenoverade lokaler i Solna Business Park.

Vi söker dig som har:

  • utbildning i en yrkesinriktad utbildning inom upphandling med som minst erfarenhet från två praktikperioder (LIA1 och 2) där LOU och/eller LUF varit lagstiftningen som använts.
  • goda kunskaper i Officepaketet
  • arbetslivserfarenhet inom inköp och upphandling från statlig verksamhet
  • erfarenhet från anskaffning av tjänster
  • erfarenhet av och kan arbeta självständigt i TendSign
  • mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Det är meriterande om du har utbildning/ examen på högskolenivå med inriktning ekonomi, juridik

Vi kommer att fästa stor vikt vid dina personliga egenskaper och lämplighet och ser gärna att du har en ödmjuk inställning till att inköpsarbetet är under ständig utveckling inom Skolverket. Vi värdesätter även att du är pedagogisk, har en hög servicekänsla och kan sätta dig in i verksamhetens behov. Du är strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Vi erbjuder ett spännande och mångsidigt arbete med stora möjligheter för rätt person att påverka utvecklingen av hur inköp ska ske hos Skolverket.

Vilka är vi?
På enheten finns idag 15 personer som arbetar i ett glädjefyllt och tillåtande samarbetsklimat. Våra olika roller består av inköpare/upphandlare, upphandlingsjurist, inköpscontroller och e-handelsansvarig, inköpsadministratör, rese- och mötessamordnare, enhetsadministratör och enhetschef. Inköp-och upphandlingsenhetens huvuduppgift är att genomföra inköp och upphandlingar på ett effektivt, affärsmässigt och lagligt sätt samt stödja verksamheten vid Skolverket i inköpsfrågor.

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från annonsförmedlare eller försäljare.

Upplysningar och ansökan
Sista ansökningsdag är den 2020-01-09. Tjänsten är en tillsvidareanställning, Skolverket tillämpar sex månaders provanställning. Av din ansökan ska framgå på vilket sätt du motsvarar kravprofilen. Skolverket strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns i den verksamhet vi stödjer, vi välkomnar därför sökande med olika identiteter, bakgrund och erfarenheter.

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt från annonsförmedlare eller försäljare.

Varmt välkommen med din ansökan till oss!

Kontaktperson

Yvonne Andersson Lundin
Enhetschef
08-5273 3716
yvonne.andersson.lundin@skolverket.se

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Jenny Sellberg 08-5273 3828 (Lärarförbundet), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Claes Prentius (Saco) 08-527 334 47.


Sista ansökningsdag
2020-01-09

Ref 
2019:1888

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb