SMHI söker Inköpare

Vill du att ditt arbete ska ha stor betydelse för andra i sina dagliga beslut, stora som små? Som inköpare får du en viktig roll i att stödja SMHIs verksamhet på ett effektivt sätt.

SMHIs Inköpsenhet består idag av 5 personer och ingår i Ekonomiavdelning. Enheten ansvarar för det strategiska inköpsarbetet, genomför inköp/upphandlingar och stödjer övriga avdelningar med inköpskunskap samt fastighetsförvaltning.

Som inköpare planerar och genomför du avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning, arbetar med SMHIs e-handelssystem, upprätthåller SMHIs avtalsdatabas samt genomför vissa typer av upphandlingar. I den här rollen är du också flexibel och behjälplig i övriga delar inom inköpsenhetens ram.

Vi erbjuder en tillsvidaretjänst med placering i Norrköping.

Din profil:

Du har eftergymnasial utbildning, gärna inom inköp, eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Det är meriterande med utbildning inom offentlig upphandling och erfarenhet av inköpsarbete. Vi ser också gärna att du har arbetat inom LOU/LUF och använt dig av något elektroniskt upphandlingsverktyg, avtalsdatabas eller liknande.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Du är trygg och prestigelös i din person och har viljan och potentialen att växa med ditt uppdrag. För att lyckas i arbetet är det viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt sätt och att ha intresse, vilja och förmåga att se lösningar och hjälpa andra. Du behöver planera och organisera ditt arbete på ett effektivt sätt och driva det framåt, ta initiativ och hålla tidsramar.

Vill du veta mer?

För ytterligare information kontakta enhetschef Johan Lundström eller personalspecialist Anders Magnestrand. Fackliga representanter är för ST Teijo Kavén och för SACO Anna Lindquist. Samtliga kan nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se.

Välkommen med din ansökan senast 2018-05-08


Kontaktpersoner
Anders Magnestrand
HR specialist
011- 495 80 00
fornamn.efternamn@smhi.se

Anna Lindquist
SACO
011 -495 80 00
fornamn.efternamn@smhi.se

Johan Lundström
Enhetschef
011- 495 80 00
fornamn.efternamn@smhi.se

Teijo Kavén
ST
011 -495 80 00
fornamn.efternamn@smhi.se