SMHIs Ekonomiavdelning omfattas idag av 20 personer och är uppdelad på redovisningsenheten, controllerenheten och inköpsenheten. På inköpsenheten är vi idag 7 personer och ansvarar för det strategiska inköpsarbetet, fastighetsförvaltning, travel management samt genomför inköp och upphandlingar och stödjer övriga avdelningar med inköpskunskap.

SMHIs inköpsfunktion är centraliserad och arbetar för att övergå till ett mer strategiskt arbetssätt, kategorioptimering. Arbetssättet innebär bland annat att utifrån en kategoriindelning uppnå en optimerad leverantörs-/avtalsbas genom att:

  • Ta fram mål och strategier inför anskaffningar och genomföra förstudier/marknadsundersökning
  • Driva upphandlingsprocessen
  • Arbeta med en aktiv avtalsuppföljning

Arbetet består av att självständigt planera och genomföra upphandlingar enligt LOU samt genomföra avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning. Du ska självständigt planera, leda och genomföra upphandlingar från behovsanalys till avtalstecknande och leverantörs-/avtalsuppföljning.

Arbetet präglas av ett nära och väl fungerande samarbete med dina närmaste kollegor på inköpsenheten men även av mycket kontakt med övriga på SMHI i exempelvis upphandlingsprojekt, utbildning eller annat stöd i inköpsfrågor.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping.

Om dig

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom juridik eller inköp, eller dig som har annan erfarenhet som ses som likvärdig. Vi ser gärna att du har några års erfarenhet från att arbeta med inköp och upphandlingar i offentlig sektor. Utbildning inom, eller erfarenhet av strategiskt inköpsarbete ser vi som meriterande liksom om du har erfarenhet från att ha arbetat med upphandling av kreativa tjänster. Du är van användare av Officepaketet och har med fördel erfarenhet av något elektroniskt upphandlingsverktyg. Du är van att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person har du starka egenskaper i att självständigt initiera och driva ditt arbete. Du är positiv, kommunikativ och relationsskapande då du trivs i att sammarbeta tillsammans med andra. Du har en god portion tålamod, uppskattar ordning och reda och har förmågan att skapa dig en objektiv helhetsbild av det mesta.

Din ansökan

För ytterligare information kontakta gärna enhetschef Johan Lundström eller HR specialist Anders Magnestrand. Fackliga företrädare är Anna Lindquist för SACO och Teijo Kaven för ST. Samtliga nås på telefon 011-495 80 00 eller via e-post fornamn.efternamn@smhi.se

Vi ser fram emot din ansökan, men inte senare än 2019-02-24.

SMHI är en svensk expertmyndighet med globalt perspektiv och en livsviktig uppgift i att förutse förändringar i väder, vatten och klimat. Med vetenskaplig grund och genom kunskap, forskning och tjänster bidrar vi till att öka hela samhällets hållbarhet. Varje dag, dygnet runt, året om.

Kontaktpersoner

Johan Lundström
Enhetschef
011-495 80 00
fornamn.efternamn@smhi.se

Anders Magnestrand
HR-specialist
011-495 80 00
fornamn.efternamn@smhi.se

Anna Lindquist
SACO
011-495 8000
fornamn.efternamn@smhi.se

Teijo Kaven
ST
011-495 80 00
fornamn.efternamn@smhi.se