Stadsledningskontoret söker avtalshandläggare

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av stadens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat om. Vi är cirka 270 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd hos oss bidrar du på ett konkret sätt till arbetet med att skapa en internationellt sett unik och spännande modern stad. Inom digitalisering är stadens mål att bli och vara världens smartaste stad. Arbetet leds och samordnas av stadsledningskontorets avdelning för digital utveckling som idag har runt 70 medarbetare. Vi arbetar för att digitaliseringen ska bidra till ett Stockholm för alla och för att bidra till ett bättre liv för alla stockholmare. Traditionella gränser mellan it och verksamhet löses upp, och arbetet fokuseras på gemensam problemlösning. Snabb utveckling måste kombineras med stabil drift, återanvändning och smart arkitektur. Våra medarbetare har höga ambitioner, och just nu arbetar vi både med att reformera den långsiktiga styrningen och att skaffa oss förmåga att agera agilt och bimodalt utifrån uppgift och sammanhang.

Avdelningen för digital utveckling står inför ett utvecklingsarbete av avtalsområdet it och kommer att utveckla rutiner och arbetssätt kring avtalsfrågor, avtalsförvaltning och avtalshantering. Några områden som behöver utvecklas är t.ex. att efterfråga funktion och utveckla partnerskap i leverantörsrelationen.

Mot denna bakgrund söker vi nu en avtalshandläggare kopplad till stadens arbete med digitalisering och upphandling inom it-området med placering inom enheten för upphandling och avtal. Enheten består idag av 6 medarbetare.

Arbetsbeskrivning
Som avtalshandläggare hanterar du leverantörsrelationer, driver kommersiella förändringar, genomför förhandlingar, skriver avtalstexter, följer upp leveranser mot avtal och avrop samt genomför förnyade konkurrensutsättningar. Du arbetar nära utvecklingsprojekt samt tjänste- och leveransansvariga på avdelningen. Du ger även stöd och rådgivning till stadens verksamheter inom dina avtalsområden samt arbetar med omvärldsbevakning.

Du kommer att ha möjlighet att delta i avdelningens utvecklingsarbete kring upphandlings- och avtalsfrågor. Detta innebär strategiskt, taktiskt och operativt arbete samt möjlighet till egen utveckling med stort eget ansvar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Juridisk utbildning, såsom affärsjuridisk examen eller jur kand, eller motsvarande kunskaper som vi bedömer vara likvärdig
  • Några års erfarenhet av avtalsarbete med anställning i en offentlig organisation
  • Goda kunskaper om och tillämpning av LOU
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet av att arbeta med upphandlings- och inköpsarbete inom it-området, både outsourcingavtal och produktavtal, inom offentlig sektor
  • Erfarenhet av komplex avtalsförvaltning med en multileverantörsmodell
  • Erfarenhet från kommunal verksamhet och förståelse för det kommunala uppdraget.

Som person är du lugn, stabil och kontrollerad. Du är van att ta ansvar för din uppgift, strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer vidare. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt och sätter upp och håller tidsramar. Gör korrekta avvägningar, prioriteringar och behåller ett realistiskt perspektiv på situationer. Du trivs med att göra juridiska bedömningar och fokuserar på rätt saker. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag
2018-08-31

Anställningsform
Tillsvidare

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenkommelse

Kontakt
Anna Lipkin,
Enhetschef
08-508 296 85

Linda Gustavsson
HR-konsult
08-508 117 40