Statens Maritima Museer söker Upphandlare med placering i Stockholm

Dnr: 2.3 – 2017 – 136

Statens maritima museer (SMM) arbetar för det maritima kulturarvet. Vi driver och utvecklar Marinmuseum, Sjöhistoriska museet och Vasamuseet, men verkar också utanför museerna, till exempel genom marinarkeologi och i olika nätverk. Arbetsplatsen SMM speglar den maritima sfärens bredd och dynamik. Vi arbetar målstyrt och i samverkan utifrån en gemensam värdegrund. Myndigheten sysselsätter runt 200 personer.


Beskrivning av tjänsten

Myndigheten arbetar sedan flera år tillbaka med miljö- tillgänglighets- och hållbarhetsfrågor och i detta arbete är alla medarbetare delaktiga i olika former. Tjänsten är placerad vid Fastighets- och säkerhetsenheten och denna enhet tillhör tillsammans med IT-enheten, Ekonomienheten, HR-enheten och Kommunikationsenheten avdelningen Kommunikation och stöd. Avdelningen är en central funktion som tillhandahåller service och stöd till myndighetens samtliga verksamheter i Stockholm och Karlskrona. Vid enheten arbetar för närvarande 16 personer, varav merparten är stationerade i Stockholm. Tjänsten är placerad i Stockholm. Resor förekommer i tjänsten.

Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från behovs- och marknadsanalys till uppföljning av avtal. Tjänsten innebär också många interna och externa kontakter. Uppdragen är av olika karaktärer, allt från varor till kreativa tjänster.

Upphandlingsgruppen ansvarar också för utbildning, rådgivning och information avseende t.ex. LOU, varukorgar, förnyad konkurrensutsättning, stöd till organisationen vid direktupphandlingar och inköps/avtals frågor till den övriga organisationen.


Kvalifikationer

Du har någon erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och följande kunskaper:

  • Goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU) och dess rättstillämpning och gällande praxis
  • Lätt att uttrycka dig både i tal och skrift i det svenska språket
  • Goda datakunskaper, främst i Office-paketet

Det är meriterande om du har följande:

  • Högskoleutbildning gärna inom upphandlingsjuridik eller förvärvade kunskaper på annat sätt som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Erfarenhet av upphandlingssystemet TendSign
  • Erfarenhet av arbete i offentlig förvaltning

Som person har du lätt för att kommunicera och skapa goda relationer. Du är lyhörd, analytisk och strukturerad samt har förmåga att se helheten. I den här rollen är det också viktigt att du är en person som är driven och har hög stresstålighet.


Anställning

Tillsvidareanställning
Provanställning kan komma att tillämpas
Heltid. Dagtid.

Tillträde

Snarast

Lön

Månadslön
Vi tillämpar individuell och differentierad lönesättning
Ange löneanspråk i din ansökan

Kontaktperson

Enhetschef Marie Wall
08-519 549 96

Fackliga kontaktpersoner

ST: Anders Bejerfjord
08-519 558 88

SACO: Tobias Andersson
08- 519 558 82

Ansökan

Ansök via ”Sök jobbet” knappen här i annonsen. Har du frågor om tjänsten som upphandlare är du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 26 februari 2017.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övriga upplysningar

Statens maritima museer har som målsättning att i personalsammansättningen spegla den mångfald som finns i samhället. Har du rätt kompetens är du intressant för oss, oavsett kön, könsöverskridande identitet och uttryck, ålder, sexuell läggning, funktionsnedsättning, religion eller etnisk tillhörighet.

Statens maritima museer har tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *