Stockholm läns landsting söker Strateg hållbar konsumtion

Har du ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor och vill arbeta med att minska landstingets miljöpåverkan från konsumtion genom upphandlingsprocessen?
Vi söker nu en medarbetare till landstingets hållbarhetsavdelning med ansvar för att omsätta landstingets ambitiösa miljöarbete till krav i offentlig upphandling.

Stockholms läns landsting är en av Sveriges största upphandlande myndigheter och upphandling är ett mycket viktigt verktyg för att nå våra miljömål. Genom att ställa och följa upp miljö- och sociala krav i upphandling bidrar vi till att skapa hållbar utveckling. Vår ambition är att bidra till samhällets övergång till en cirkulär och biobaserad ekonomi och främja innovationer och produkter som har en låg miljöpåverkan i ett livscykelperspektiv.

Ansvar och arbetsuppgifter

Tjänsten är placerad hos SLL Hållbarhet som har till uppgift att leda, utveckla, samordna och följa upp landstingets arbete inom miljö och social hållbarhet. Landstingets samlade hållbarhetsarbete är under utveckling och du kommer att vara delaktig i detta. Som strateg inom hållbar konsumtion kommer du, tillsammans med medarbetare på avdelningen, arbeta med utveckling och uppföljning av miljökrav i landstingets upphandlingar av varor och tjänster.

Dina huvudsakliga arbetsområden är

  • framtagande av mål och strategier för minskad klimatpåverkan, minskad användning av miljö- och hälsofarliga kemikalier samt omställning till cirkulär och biobaserad ekonomi
  • genomförande av miljöanalyser samt behovs- och marknadsanalyser kopplat till landstingets upphandlingar
  • formulering av miljökrav och utvärdering av anbud vid upphandlingar
  • genomförande av leverantörsuppföljningar
  • analys och kommunikation av resultat från upphandlingar och uppföljningar, både muntligt och skriftligt

Vad erbjuder vi

En spännande och utvecklande tjänst där du tillsammans med ett kreativt och engagerat team driver hållbarhetsfrågor kopplat till upphandling i Sveriges folkrikaste län. Som strateg inom hållbar konsumtion arbetar du i projekt som får stort genomslag. Vi sitter centralt beläget på Fleminggatan 20 i Stockholm.

Erfarenhet 

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning och goda kunskaper om miljömässiga hållbarhetsfrågor. Tjänsten kräver kunskap om lagen om offentlig upphandling och goda kunskaper om miljöpåverkan från konsumtion i ett livscykelperspektiv. Det är viktigt att du uttrycker dig väl på svenska såväl som på engelska i både tal och skrift och att du har är bekväm med att prata inför stora grupper.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att ställa och följa upp miljökrav, kunskap om miljökrav kopplat till medicinteknisk utrustning och kemikaliekompetens.

Personliga egenskaper 

För att lyckas i ditt arbete behöver du vara drivande, självständig, strukturerad, kommunikativ och bra på att hålla tidsramar. Vidare tror vi att du har en utvecklad analytisk och god förmåga att sammanställa resultat och dra slutsatser. För uppgiften krävs även mycket god samarbetsförmåga. Du är prestigelös och tar dig an stora som små arbetsuppgifter med samma engagemang, och självklart har du ett stort intresse för miljö och sociala hållbarhetsfrågor. I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Information om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. För tjänsten kan sex månaders provanställning komma att tillämpas.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Landstingsstyrelsens förvaltning arbetar strategiskt och operativt ur ett koncernperspektiv för den övergripande utvecklingen av Stockholms läns landsting. Förvaltningen ansvarar för att landstingsstyrelsen och den politiska organisationen i övrigt får nödvändiga underlag och det stöd de behöver i sitt uppdrag att utveckla landstinget. Landstingsstyrelsens förvaltning

Sista ansökningsdag
 2017-12-19

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Charlotta Brask
Hållbarhetschef
 070-002 88 10
Fackliga representanter
Gunilla Evanth
SACO
08-123 142 36
Anne-Lie Vestlund
Vision
08-123 142 80
Referensnummer
149249