Stockholm stad söker Upphandlare till Trafikkontoret

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Stockholm växer med närmare 50 personer per dag och fram till 2030 ska 140 000 nya bostäder byggas. Det ställer höga krav på en väl utvecklad infrastruktur och trafikkontoret är en viktig aktör i det arbetet. Trafikkontorets uppdrag är att säkerställa ett hållbart och väl fungerande transportsystem. Viktiga samverkanspartners i arbetet kring den växande staden är exploateringskontoret, stadsbyggnadskontoret och miljöförvaltningen liksom Trafikverket, landstingets trafikförvaltning och våra grannkommuner. Stockholm utmärker sig bland andra huvudstäder genom att vara grön och rik på vatten med höga naturvärden. Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska fortsätta vara en ren, snygg och trygg stad att bo och vistas i.

Information om verksamheten

På anläggningsavdelningen arbetar idag ca 75 medarbetare fördelat på 4 enheter. Stockholms stad och trafikkontoret går igenom en mycket expansiv fas då det planeras för och skall byggas många nya bostäder. Samtidigt ska infrastruktur i form av järnväg, tunnelbana och väg renoveras eller byggas ut. Avdelningen har en central roll i detta arbete vilket innebär en spännande utmaning och kräver att arbetssätt ses över för att effektivisera verksamheten.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare får du göra upphandlingar, både självständigt och i projektgrupper. Du är tillsammans med andra upphandlare ett stöd i upphandlingsfrågor till kontorets olika verksamheter och du tillhör gruppen för verksamhetsstöd på anläggningsavdelningen. Du får också arbeta med kontorets upphandlingsrutiner, utveckla de tekniska dokumenten såsom AF-delar och mängdförteckningar. Upphandlingarna rör konsulttjänster, entreprenadarbeten samt materialupphandlingar. Du deltar i omvärldsbevakning och utvecklingsarbete inom olika grupper i stadens regi.

Kvalifikationer

Examen från en minst tvåårig utbildning till upphandlare. Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling och/eller projektledning inom bygg- och anläggningssektorn.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och följande kompetenser:

Du har god förmåga och trivs med att arbeta både i grupp och självständigt. Du har en öppen attityd och god samarbetsförmåga, är drivande och kan ta egna initiativ samt har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. I din roll som stödperson är det mycket viktigt att du har förmåga att skapa förtroende och kan föra en öppen dialog med kontorets chefer och projektledare.

Vi erbjuder dig

Ett utvecklande arbete där du ges möjlighet att vara med och påverka morgondagens Stockholm!

Centralt belägen arbetsplats i Tekniska Nämndhusets lokaler med mycket goda möjligheter till samverkan med många olika kompetenser och professioner.

Flexibel arbetstid och goda friskvårdsmöjligheter.

Goda kompetensutvecklingsmöjligheter.

Välkommen med din ansökan!

 Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Månadslön

Antal lediga befattningar
2

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Stockholm

Referensnummer
2017/5859

Kontakt
Gunilla Dahl, HR-konsult, 08 508 11 738
Lars Jolerus, avdelningschef, 08 508 26 046
Magnus Sundin, facklig företrädare Kommunal, 08 508 333 69

Facklig företrädare

Pernilla Johnni, Saco , 08 508 27 650
Luis Lopez, Vision , 08 508 27 929

Sista ansökningsdag
2017-09-20


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *