Stockholm stad söker Upphandlingsadministratör

Stockholms Stad, Exploateringskontoret, Miljö & teknik, Upphandling

Beskrivning

Exploateringskontoret ska av marknadernas aktörer upplevas som seriös, kompetent, lyhörd och utvecklingsinriktad. Kontoret ska genomföra sina upphandlingar på ett sådant sätt att de inom respektive marknadsområde bidrar till en marknad som långsiktigt kan upprätthålla och utveckla väl fungerande konkurrens. För oss är det viktigt med uppföljning av avtal för att kunna utvecklas vidare och vår upphandlingsenhet medverkar även i detta arbete.

Stadens verksamheter ska vara kostnadseffektiva och präglas av en sund ekonomi för såväl dagens skattebetalare som för kommande generationer. Upphandlingsprocessen  ska säkerställa att exploateringskontoret har tillgång till de konsult- och entreprenadtjänster som krävs för att kontoret ska kunna utföra sitt uppdrag på ett fullgott sätt.

Upphandlingsenheten ansvarar för resursförsörjning av tekniska konsulter och  entreprenader samt upphandlingsadministration/inköpssamordning. Upphandlingsenheten arbetar tillsammans med hela kontoret i upphandlings- och inköpsfrågor.

Arbetsuppgifter

Du kommer  att ingå i funktionen upphandlingsadministration/inköpssamordning med b l a ansvar för upphandlingsenhetens funktionsbrevlåda och leverantörs- och avtalsdatabas. Funktionen är samordnare av centrala och gemensamma upphandlingar inom staden och kontaktpunkt mot serviceförvaltningen.

Du kommer att arbeta med och ge systemstöd för vårt beställningssystem och kommande nya inköpssystem. Du medverkar i upphandlingsenhetens arbete med att regelbundet göra en samlad uppföljning och analys av tekniska konsultupphandlingar och entreprenadupphandlingar.  Du kommer att hantera arkiveringsärenden, sköta mötesbokningar och vara ett generellt stöd till upphandlarna i olika administrativa frågor. Du kommer också att få möjlighet att i nära samarbete med kontorets beställare genomföra upphandlingar av tekniska konsulter och entreprenader.

Kvalifikationer

Du ska ha teoretisk gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Vidare ska du ha god erfarenhet av administrativt arbete. Meriterande är erfarenhet från arbete inom en inköps- eller upphandlingsenhet, erfarenheter från bygg- och anläggningsbranschen samt kännedom om upphandlingsverktyget TendSign och ekonomisystemet Agresso.

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Tjänsten kräver mycket goda kunskaper i Office-paketet. Som person är du strukturerad, serviceinriktad, självgående och har god samarbetsförmåga. Vidare är du noggrann, flexibel, lugn och stabil samt har ett gott omdöme. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och eftersträvar en blandning när det gäller såväl ålder som kön och etnisk bakgrund.

Vi erbjuder
Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat. Du kommer att ingå i en enhet med ett 10-tal medarbetare med hög upphandlingskompetens och du kommer att få ca 230 kollegor inom exploateringskontoret, personer med ett stort engagemang och samhällsintresse som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad. Vi erbjuder en tillsvidareanställning med kollektivavtal och ett förmånspaket med bl a tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg, möjlighet att växla semesterdagstillägg och flexibel arbetstid (kl 06-22). Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt. Vi är cirka 240 medarbetare.


Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Stockholm

Referensnummer
2017/8701

Kontakt

Karin Liljekvist
08-123456

Tomas Sköldulf
0850826688

Facklig företrädare

Hampus Olesund
SACO
08-50826655

Luis Lopez
Vision
08-50827929

Sista ansökningsdag
2018-01-21