Stockholm Vatten och Avfall, Upphandlingsenheten söker inköpare

Stockholm Vatten och Avfall är en samhällsbyggare i framkant som driver och utvecklar vatten- och avfallstjänster med miljöfokus. Varje dag, året runt förser vi 1,4 miljoner stockholmare med rent och gott kranvatten, renar avloppsvatten och ser till att avfallet tas om hand. Tillsammans med invånare, företag och andra intressenter arbetar vi för att Stockholm ska bli världens mest hållbara stad.

Stockholm växer och vårt bolag har mycket att göra med underhåll och utbyggnad av reningsverk, ledningsnät och avfallshantering för att klara av de krav som en växande befolkning ställer. Vi på upphandlingsenheten stöttar, styr och är mycket delaktiga i genomförandet av inköp och upphandlingar för hela verksamheten och består idag av 16 medarbetare fördelade på ett flertal olika roller, t ex upphandlare, inköpare och avtalscontroller. Tillsammans ansvarar vi för att samordna upphandlingar, direktupphandlingar och inköp inom koncernen, följa upp avtalstrohet och säkerställa samarbetet mellan de olika parterna.

Vi har stor spridning på uppdragen och hjälper till med allt från inköp av utsäde till koncernens jordbruksverksamhet till upphandling av stora entreprenader som bygget av ett nytt vattenverk. Vår kompetens och stödfunktion kring inköp och avtalsfrågor i en offentlig verksamhet är mycket efterfrågad inom bolaget och vi behöver därför förstärka vår enhet med en Inköpare.

Arbetsuppgifter och utmaningar

I rollen som Inköpare kommer du att löpande hantera de ärenden som inkommer till inköpsfunktionen samt ge service och bistå verksamheterna i deras inköp, direktupphandlingar och avrop. Du genomför direktupphandlingar i enlighet med LOU/LUF samt EU-principerna och upprättar avtalsvillkor. I förekommande fall ansvarar du också för genomförandet av avrop genom förnyad konkurrensutsättning, i nära dialog med beställaren. Arbetet innebär mycket samarbete och kontakter både internt och externt.

Mer specifikt innebär arbetet att:

• Vara en i ett team om tre som ansvarar för att ta hand om inkommande ärenden till inköpsfunktionen
• Genomföra direktupphandlingar, oftast i konkurrens, samt avrop genom förnyad konkurrensutsättning på ramavtal
• Genom service och kunskap säkerställa korrekta inköp och avrop.
• Bidra till arbetet med att kartlägga vilka varor, tjänster och entreprenader som direktupphandlas i syfte att meddela behov om regelrätt upphandling
• Identifiera möjligheter till förbättringar, exempelvis koordineringsbehov, avtalstexter, effektivisering av rutiner
• Uppföljning av avtal

I din tjänst kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning.

Din profil

Vi söker dig som har gymnasial utbildning inom ekonomi- inköp- eller teknik, ytterligare påbyggnadsutbildning ses som meriterande. Du har minst ett års erfarenhet av att självständigt ha genomfört direktupphandlingar i enlighet med LOU/LUF avseende varor och tjänster och du har erfarenhet av offentlig förvaltning eller bolag.

Vi ser också att du har erfarenhet av att upprätta avtal och avtalsvillkor samt kunskaper om standardvillkor såsom ALOS05, ABK09, Incoterms 2010 m fl. Tjänsten ställer höga krav på förmåga att uttrycka sig i tal och skrift. Vi ser det som meriterande om du dessutom har arbetat med ett eller flera elektroniska upphandlingssystem och om du har arbetat i Agresso E-handel.

Som person är du mycket serviceinriktad, noggrann och lyhörd. Du har förmåga att identifiera, analysera och prioritera framgångsfaktorer vid direktupphandling, och du är lösningsorienterad och drivande. Det är viktigt att du har hög integritet och alltid agerar affärsmässigt och professionellt.

Ansökan

Låter det intressant? Skicka då in din ansökan här eller via ”Sök jobbet” i denna annons eller via vår hemsida, www.svoa.se/jobb, senast den 5 augusti. För ytterligare information om tjänsten kontaktar du t.f. enhetschef Britta Pivac, på tfn 08-522 122 64 eller inköpssamordnare Karin Hedberg, på tfn 08-522 122 42. Våra fackliga representanter för Kommunal, Vision, och Saco når du via vår växel 08-522 120 00.

Mer om oss

Vi är en lärande organisation med mycket erfarenhet och kunskap till ditt stöd. Vi erbjuder dig ett roligt och omväxlande jobb med intressanta arbetsuppgifter, duktiga kollegor och ett mycket bra arbetsklimat. Dessutom erbjuder vi goda anställningsvillkor, digitala och flexibla arbetssätt, kontinuerlig kompetensutveckling samt en rad hälsofrämjande fördelar.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Ulvsunda/Bromma
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/4076
Kontakt:
Britta Pivac, 08-522 122 64
Karin Hedberg, 08-522 122 42.
Sista ansökningsdag: 2019-08-05


Sista ansökningsdag
5 augusti

Referensnummer
2019/4076

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb
GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.