Stockholms Stad söker skarp entreprenadupphandlare till Trafikkontoret

Stockholms Stad, Trafikkontoret, Infrastruktur

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret

Trafikkontoret i Stockholms stad arbetar för att vår huvudstad ska vara en väl fungerande, vacker, ren och trygg stad att bo och vistas i. Vi förvaltar och utvecklar trafik- och stadsmiljön med långsiktiga mål för att skapa god säkerhet och framkomlighet. Vi har även huvudansvar för utvecklingen av stadens parker, kajer och stränder samt gröna stråk och samband i staden. Viktiga samverkanspartners i arbetet kring den växande staden är exploateringskontoret, stadsbyggnadskontoret och miljöförvaltningen liksom Trafikverket, landstingets trafikförvaltning och våra grannkommuner. Vi är drygt 400 anställda och finns i Tekniska Nämndhusets lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Trafikkontoret erbjuder en attraktiv arbetsplats med strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Infrastrukturavdelningen och enhet Planering

Stockholms stad och trafikkontoret är inne i en expansiv fas där förändring och utveckling är en del av arbetet för att vi ska nå våra mål. Infrastrukturavdelningen projektleder och samverkar i anläggningsskeden och driver projekt till slutfas. Infrastruktur som gator och konstbyggnader byggs ut, förbättras och renoveras och där har vi en central roll vilket innebär en spännande utmaning och kräver att arbetssätt ses över för att effektivisera verksamheten. På avdelningen arbetar ca 80 medarbetare som idag är fördelade på sex enheter.

Enhet Planering är ett övergripande verksamhetsstöd för hela Trafikkontoret med huvudansvar inom upphandling säkerhetsfrågor, investeringsplanering och projekthantering. Vi är totalt 12 personer där fem är upphandlare. Upphandling har huvudansvar för upphandlingsfrågor på kontoret och tillsammans med övriga upphandlingskompetenser arbetar vi för att förbättra upphandlingsverksamheten i enlighet med stadsledningskontorets riktlinjer.

Till vår enhet Planering söker vi nu en erfaren upphandlare.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en tjänst som berör många människors vardag och en arbetsplats med fokus på utveckling. Arbetet som upphandlare är självständigt och fritt med ett stort eget ansvar och samtidigt finns ett stort kompetensutbyte på enheten. Du är med i flera spännande projekt där du är ett seniort verksamhetsstöd i upphandlingsfrågor och du kommer att göra upphandlingar både självständigt och tillsammans med projektgrupper i olika skeden av processen. Allt från mindre av förbättringar av cykelnätverk till nybygge och renovering av tunga konstruktioner såsom broar och tunnlar.

Du kommer vara rådgivande i tidiga skeden och ett stöd i genomförandet skedet. Du ansvarar för avtalstolkning, uppföljning och bevakning. I din roll ingår även utveckling av verksamheten där du bidrar med din upphandlarkompetens för att uppnå uppsatta mål. Våra projekt drivs i processform, enligt metodik och styrning av vår projekthandbok. Vi arbetar med flextid och hos oss har du goda förutsättningar att kombinera privatliv och arbetsliv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

• Universitet/högskoleutbildning med teknisk, ekonomisk- och/eller juridisk inriktning eller motsvarande som arbetsgivaren tillsammans med arbetserfarenhet bedömer likvärdig
• Kunskap i entreprenadjuridik
• Flerårig erfarenhet av att ha arbetat med upphandling inom offentlig sektor
• Mycket goda kunskaper i LOU
• Då det sker mycket kommunikation både internt och externt till entreprenörer är det viktigt att du har en god förmåga att kommunicera i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av att ha arbetat med entreprenadupphandling och avtalsförvaltning
• Arbetat med att utveckla processer kring uppföljning

Under intervjun kommer vi att lägga stor vikt vid följande förmågor och färdigheter:

Då arbetet innebär många kontaktytor inom och utom organisationen är det viktigt att du arbetar bra med andra människor, skapar kontakter och vårdar relationer. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är tydlig i din kommunikation, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Du påminner och följer upp.

Du är trygg i din yrkesroll och du har förmåga att växla perspektiv. Du ser detaljer och deras del i helheten och gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Du har en ekonomisk medvetenhet och erfarenhet av att tolka offerter samt ser effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, du ätter upp och håller tidsramar. Du visar omdöme vid uttalanden och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. Vidare är du självgående och tar ansvar för att driva arbetet framåt.

Varmt välkommen med din ansökan.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare:
https://www.stockholm.se/Arbete/Att-arbeta-i-Stockholmsstad
https://www.linkedin.com/company/stockholms-stad

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/1005
Sista ansökningsdag: 2019-03-10
Utbildningskrav: Högskola/universitet

Kontakt

Anna de Verdier, HR-konsult, 076-12 11 726
Erika Björnsson, Enhetschef, 08-508 26 541

Facklig företrädare

Elisabeth Ström, SACO:, 08-508 264 14
Luis Lopez, Vision:, 08-508 279 29


Referensnummer
2019/1005

Sista ansökningsdag
2019-03-10

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *