Stockholms Stad söker Upphandlare/avtalsförvaltare till utbildningsförvaltningen

Stockholms Stad, Utbildningsförvaltningen, Avd för ekonomi och styrning

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Utbildningsförvaltningen är en stor förvaltning med en budget om 17 mdkr och cirka 150 grund- och gymnasieskolenheter.

Avdelningen för ekonomi och styrning ansvarar för ekonomi, lokalfrågor, planerings- och uppföljningsprocessen, resursfördelning, internkontroll, upphandling, kostfrågor, säkerhet och nämndsekretariat.

Tjänsten som upphandlare/avtalsförvaltare ingår i avdelningen för ekonomi och styrning och tillhör planeringsenheten. Planeringsenheten består idag av en enhetschef och femton medarbetare varav två upphandlingssamordnare. I vårt uppdrag ingår att samordna och utveckla utbildningsförvaltningens planering och uppföljning, inom ramen för stadens integrerade ledningssystem (ILS), samt verka för en integrerad ekonomi- och verksamhetsstyrning.

Vi ska vara ett utrednings- och analysstöd till övriga enheter i frågor som gäller ekonomistyrning. Enheten har ett samordnande och utvecklande uppdrag inom områdena intern kontroll, kost och skolmåltid, säkerhet och trygghet samt upphandling och inköp.

Vi utökar nu med ytterligare en upphandlare/avtalsförvaltare.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare/avtalsförvaltare har du en nyckelroll i upphandlingar och avtalsuppföljning på förvaltningen. Du ansvarar för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet inom olika varu- och tjänstekategorier samt entreprenader. En viktig del i ditt arbete är även avtalsuppföljning. Som sakkunnig ger du rådgivning till förvaltningens chefer och andra i upphandlingsfrågor. Du ansvarar för att de upphandlingar som görs sker i enlighet med lagar, regler och vår upphandlingspolicy samt att de genomförs på ett affärsmässigt och professionellt sätt. Du samordnar även centralt beslutade upphandlingar, arbetet sker då i nära samarbete med stadens centrala upphandlingsfunktion.

I rollen ingår att bidra till verksamhetsutveckling och att utbilda i frågor som rör upphandling, avrop och inköp. Du bidrar till att utveckla processer, rutiner, mallar och dokument samt deltar aktivt i utvecklingen av gemensamma arbetsmetoder.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har:

  • För tjänsten relevant eftergymnasial utbildning exempelvis inom juridik, ekonomi eller upphandling
  • Flerårig arbetslivserfarenhet av liknande arbete med självständigt ansvar för upphandlingar, gärna innefattande erfarenhet av avtalsuppföljning
  • Erfarenhet av arbete enligt LOU och mycket goda kunskaper om LOU
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av upphandlings- eller inköpsarbete i offentlig verksamhet, företrädesvis inom kommunal verksamhet
  • Erfarenhet av arbete i Agresso

Vid intervjun kommer vi att lägga stor vikt vid följande kompetenser: Det är avgörande att du är självgående, noggrann, strukturerad och kan planera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du trivs med att jobba på egen hand samtidigt som du har en god samarbetsförmåga. Du gör korrekta avvägningar och prioriteringar och väger samman komplex information vid olika typer av hänsynstagande. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor och ser på sakers långsiktiga betydelse.

Varmt välkommen med din ansökan!

Övrigt

6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- eller orienteringsförmåga.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2018/5782
Sista ansökningsdag: 2018-10-03

Kontakt

Katrin Lilliehöök, Enhetschef, 08-508 33 754
Anna Nordahl, HR-konsult, 08-508 11 734

Facklig företrädare

Behiye Arikan, Vision , 0761-24 07 82
Tibor Muhi, SACO , 0700-90 44 48


Referensnummer
2018/5782

Sista ansökningsdag
2018-10-03