Stockholms stad söker upphandlare/verksamhetsstöd

Stockholms Stad, Trafikkontoret, Stadsmiljö

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Trafikkontoret ansvarar för att Stockholm ska ha trygga och attraktiva offentliga platser, effektiva transportlösningar och god framkomlighet. Vi planerar, bygger och underhåller gator och torg, så att stockholmarna både vill vistas och kan ta sig fram i den allt tätare staden. För att klara vårt uppdrag är vi 400 kompetenta medarbetare, som huvudsakligen sitter i Tekniska Nämndhusets lokaler på Kungsholmen. Tillsammans ser vi till att Stockholm fortsätter vara en vacker, ren, levande och trygg stad, både idag och i framtiden.
Välkommen till Trafikkontoret och Stadsmiljöavdelningen!

Trafikkontoret i Stockholms stad arbetar för att vår huvudstad ska vara en väl fungerande, vacker, ren och trygg stad att bo och vistas i. Vi förvaltar och utvecklar trafik- och stadsmiljön med långsiktiga mål för att skapa god säkerhet och framkomlighet. Vi har även huvudansvar för utvecklingen av stadens parker, kajer och stränder samt gröna stråk och samband i staden. Viktiga samverkanspartners i arbetet kring den växande staden är exploateringskontoret, stadsbyggnadskontoret och miljöförvaltningen liksom Trafikverket, landstingets trafikförvaltning och våra grannkommuner. Vi är drygt 400 anställda och finns i Tekniska Nämndhusets lokaler på Kungsholmen i Stockholm. Trafikkontoret erbjuder en attraktiv arbetsplats med strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla.

Stadsmiljöavdelningen

Stadsmiljöavdelningen arbetar med stadens offentliga rum och har en viktig roll för att skapa ett Stockholm som en tillgänglig, trygg och vacker stad. Vi består av cirka 60 medarbetare som ansvarar för renhållning, vinterväghållning och underhåll av stadens gator, trafikleder och torg. Avdelningens verksamhet drivs av externa utförare och avdelningen är en beställarorganisation. Verksamheten är mycket utåtriktad och innefattar dagliga kontakter med medborgare, näringsliv, andra förvaltningar och verksamheter, samt media.

Vill du bygga en karriär inom upphandling?

Arbetet som upphandlare/verksamhetsstöd hos oss är självständigt med stort eget ansvar samt ett stort kompetensutbyte på enheten. Tillsammans med den seniora upphandlaren hanterar du upphandlingar inom områdena konsulttjänster och entreprenadarbeten och du får en mycket god insikt och kunskap om stadens processer. Du får delta i flera spännande projekt där du agerar verksamhetsstöd i upphandlingsfrågor. Du får göra upphandlingar både självständigt och tillsammans med projektgrupper och i olika skeden av processen. I rollen ingår också utveckling av upphandlingsrutiner, förvaltning och utveckling av de tekniska dokumenten såsom AF-delar och mängdförteckningar. Du får delta i omvärldsbevakning och utvecklingsarbete inom olika grupper i stadens regi.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en tjänst som berör många människors vardag samt en möjlighet för dig som antingen vill starta din karriär inom upphandling eller fortsätta utvecklas i rollen som upphandlare/verksamhetsstöd i en visionsstyrd och utvecklingsinriktad verksamhet med både bred och djup expertkunskap.

Vi har flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling. Goda motionsmöjligheter i närliggande anläggning samt friskvårdsbidrag. Hos oss har du goda förutsättningar att kombinera privatliv och arbetsliv.

Din kompetens och erfarenhet

Vi söker dig som har:

• Universitet/högskoleutbildning med teknisk, ekonomisk- och/eller juridisk inriktning eller motsvarande (t ex 2-årig YH-utbildning inriktad på upphandling) som arbetsgivaren tillsammans med arbetserfarenhet bedömer likvärdig
• Erfarenhet av entreprenadupphandling från praktik eller arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av LOU
• Erfarenhet av att tolka avtal
• God förmåga att kommunicera i svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av att arbeta mot entreprenörer
• Erfarenhet av arbete som inkluderat insyn i samhällsplanering och samhällsbyggnad
• Erfarenhet av att ha arbetat i politisk styrd beställarorganisation

Under intervjun kommer vi att lägga stor vikt vid följande förmågor och färdigheter:

Då arbetet innebär många kontaktytor inom och utom organisationen är det viktigt att du arbetar bra med andra människor, skapar kontakter och vårdar relationer på ett förtroendeingivande sätt. Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du är tydlig i din kommunikation, säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter.

Du har ett affärsmässigt sinnelag och ser effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt, du sätter upp och håller tidsramar. Du visar omdöme vid uttalanden och ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan! Ansök senast 9 september.

Övrigt

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Läs gärna mer om Stockholms stad som arbetsgivare:
https://www.stockholm.se/Arbete/Att-arbeta-i-Stockholmsstad
https://www.linkedin.com/company/stockholms-stad

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/4972
Sista ansökningsdag: 2019-09-09

Kontakt

Ted Ell, avdelningschef, 08-508 26 519, ted.ell@stockholm.se
Gunilla Dahl, HR-konsult, 08-508 11 738, gunilla.hr.dahl@stockholm.se

Facklig företrädare

Luis Lopez, Vision, 08-508 27 929


Sista ansökningsdag
2019-09-09

Referensnummer
2019/4972

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.