Stockholms universitet söker Upphandlingschef

Ref.nr SU FV-3838-16

Upphandlingschef vid Ekonomiavdelningen. Sista ansökningsdag: 2017-01-09

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Universitetet är en av landets största myndigheter, med en årlig omslutning på 4,7 miljarder kr. Vid universitetet är mer än 70 000 studenter, 1 800 doktorander och 5 000 medarbetare verksamma inom ca sextio institutioner och tolv centrala förvaltningsavdelningar, däribland Ekonomiavdelningen.

Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd och service till organisationen, så att universitetet på bästa sätt kan bedriva utbildning och forskning. Till Sektionen för inköp och upphandling på Ekonomiavdelningen söker vi nu en upphandlingschef som trivs med utvecklings- och förbättringsarbete.

Arbetsuppgifter
Som chef för Sektionen för inköp och upphandling har du övergripande ansvar för upphandlingsfrågor vid Stockholms universitet. Du leder det dagliga arbetet med coachning i upphandlingsprojekten och stöd till verksamheterna samt ansvarar för att planera och följa upp universitetets övergripande upphandlingsarbete. Sektionen driver ungefär 60 parallella upphandlingar som omfattar en stor bredd av varor och tjänster. Du rapporterar till ekonomichefen och ingår i Ekonomiavdelningens ledningsgrupp. Rollen innefattar personalansvar för tio medarbetare som inbegriper strategiska upphandlare, jurist, avtalscontroller, e-handelsansvarig och samordnare.

Sektionen för inköp och upphandling följer också upp och informerar om lagar och avtal, deltar och leder projekt inom verksamhetsområdet samt ansvarar för vårt e-beställningsverktyg.

Sektionens roll som övergripande ansvarig för upphandlingsfrågor har utvecklats och vuxit under de senaste åren och kommer även fortsättningsvis att förändras, vilket innebär att utvecklingen av universitetsgemensamma processer inom sektionens ansvarsområden kommer att vara ett av fokusområdena. Du kommer att vara ansvarig för detta arbete och kan komma att ställas inför utmaningar i samspelet med universitetet i övrigt, men också ges spännande möjligheter att påverka och göra skillnad.

Du tar fram regler och riktlinjer inom upphandlingsområdet och ansvarar för att universitetets upphandlingsprocess motsvarar de krav som finns i såväl externt regelverk som interna behov.

Som upphandlingschef bedriver du förbättringsarbete i syfte att stödja verksamhetens behov och för att kvalitetssäkra regelefterlevnad enligt lagen om offentlig upphandling. Du upprätthåller och utvecklar samverkan i upphandlingsfrågor både externt och internt.

Du ansvarar för att utbildning och seminarier genomförs för universitetets inköpskoordinatorer och övriga intressenter på institutionerna, i syfte att upphandlingsprocesserna inom universitet ska hålla en gemensam struktur och kvalitet.

Kvalifikationer
Du har erfarenhet som chef och akademisk examen eller motsvarande inom juridik, förvaltning eller ekonomi. Du har flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med upphandling och har mycket god kännedom om lagen om offentlig upphandling samt god kännedom om övriga lagar och regler inom offentlig verksamhet, till exempel offentlighets- och sekretesslagen.

Du kommer att vara ett stöd till avdelningar och institutioner, vilket förutsätter god förståelse för den akademiska verksamheten och vårt uppdrag. Du är utåtriktad, social och håller dig à jour med utvecklingen inom ditt ansvarsområde samt kan förmedla det till andra. Som person är du analytisk, drivande, sätter upp tidsramar och följer upp planer samt ser helheten i verksamheten. Du är trygg i ditt ledarskap och har förmågan att entusiasmera andra. Du ska ha goda kunskaper i svenska, såväl i tal som i skrift, och du har lätt för att kommunicera med människor, såväl enskilt som i större grupper. De många kontaktytorna förutsätter att du är samarbetsorienterad och prestigelös. Stor vikt kommer därför att läggas vid dina personliga egenskaper.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tills vidare. Provanställning kan komma att tillämpas. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk. Tillträde enligt överenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
I denna rekrytering samarbetar Stockholms universitet med Badenoch & Clark. Har du frågor om anställningen, är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Linda Josephson på tfn 08-598 986 66.

Fackliga företrädare
Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via Stockholms universitets rekryteringssystem genom att klicka på knappen ”Sök Jobbet” i denna annons. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen med din ansökan!

Stockholms universitet – hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2017-01-09


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *