Stockholmshem söker en Upphandlare

Uppdraget
Enheten Upphandling & Inköp ansvarar för bolagets upphandlingar, ramavtal, skötselavtal och andra driftavtal, samt avtalsuppföljning. Gruppen består av sex medarbetare och en chef. I rollen som upphandlare säkerställer du i samverkan med dina kollegor och beställare ett professionellt, affärsmässigt och rättssäkert arbete inom upphandlings- och avtalsområdet. Tjänsten är placerad på Stockholmshems huvudkontor.

Vi kan erbjuda dig ett omväxlande jobb med stort utrymme för engagemang i ett framtidsinriktat företag med trevliga kollegor!

Dina arbetsuppgifter
Du ansvarar för att upphandlingar sker i enlighet med lagar, regler och bolagets upphandlingspolicy samt att de genomförs på ett affärsmässigt och professionellt sätt. Du kommer självständigt att ansvara för kvalificerade upphandlingar samt i förekommande fall stödja/delta i upphandlingar som genomförs av kollegor eller externa konsulter. Arbetet sker i nära samarbete med bolagets olika beställare och sakkunniga. En viktig del av ditt arbete är att tillsammans med övriga medarbetare på avdelningen bidra till verksamhetsutveckling och att sprida kunskap om enhetens arbete. Du förväntas delta aktivt i verksamhetens utvecklingsarbete avseende gemensamma processer, arbetsmetoder och ett ökat fokus på bättre affärer. Arbetet innebär också kontinuerlig kontakt och dialog med såväl beställare som leverantörer och övriga intressenter.

Vem är du?
Vi tror att du har relevant högskoleexamen inom ekonomi/juridik/teknik alternativt motsvarande kunskaper och erfarenhet förvärvat på annat sätt. Du är en erfaren upphandlare med minst 3-5 års erfarenhet av självständigt arbete med upphandling och vi ser gärna att du även ha erfarenhet av projektledning. Du har också erfarenhet av upphandlingar inom fastighetsområdet och är väl insatt i entreprenadjuridik. Har du även erfarenhet av LOU är det starkt meriterande. Har du dessutom erfarenhet av IT-upphandling är det uppskattat men inget krav. Du har givetvis goda kunskaper i Officeprogrammen. Som person är du självgående och driver dina processer samtidigt som du arbetar bra tillsammans med andra. Du är strukturerad och planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är också noggrann, kvalitetsmedveten och affärsmässig. Tycker du även som vi att upphandling och inköp är både viktigt och roligt att arbeta med så kommer du att trivas med oss.

Ansökan
Välkommen med din ansökan med meritförteckning via vårt rekryteringssystem som du når genom länken nedan.

Sista ansökningsdag är den 31 augusti, men skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Stockholmshems målsättning är att spegla mångfalden i staden och vi ser gärna sökande med olika erfarenheter och bakgrund.

Tjänsten är på heltid, 35 timmar per vecka. På grund av semestrar är du välkommen att kontakta oss före 8 juli eller efter 15 augusti om du har frågor. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Morgan Jansson, Upphandlingschef, tel. 08-508 39 462. Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta Malin Ehn, HR, tel. 08-508 39 123. Facklig representant för Vision är Anders Dahlgren tel. 08-508 39 216.

Stockholmshem är ett av landets största bostadsföretag. I våra över 26 000 lägenheter bor drygt 50 000 stockholmare – lika många som i en medelstor stad. Vi har dessutom drygt 3 500 lokaler. I över 75 år har vi byggt och förvaltat hem åt nya, gamla och unga stockholmare. Vårt arbete utgår från våra kunder – hyresgästerna – och syftar till att erbjuda ett välkomnande, bekvämt och tryggt boende – varje dag.

Vi är ett allmännyttigt bostadsföretag som ägs av Stockholms stad och ingår i koncernen Stockholms Stadshus AB. Antalet anställda är drygt 300 personer.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *