Strategisk inköpare till Borlänge Energi

Vill du ha ett omväxlande och utvecklande arbete i ett tryggt och trevligt företag med många möjligheter till utveckling – då är du välkommen till oss!

Det ska vara lätt att trivas hos oss. Med viktiga arbetsuppgifter, bra arbetskamrater och förmånliga villkor strävar vi efter att vara en av Borlänges bästa arbetsplatser. Våra värdeord är engagemang och respekt.

Som strategisk inköpare i gruppen Redovisning och inköp arbetar du tillsammans med andra inköpare, ekonomer och krav- och kredithandläggare. Vi arbetar för att knyta ihop processerna kring upphandling, inköp, order, faktura och betalning för att förenkla och underlätta för vår verksamhet.

Arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare ansvarar du, på uppdrag av beställare i verksamheten, för att hantera hela upphandlingsprocessen – från upprättande av förfrågningsunderlag till avtal (Lagen om offentlig upphandling och Lagen om offentlig upphandling i försörjningssektorn). Du stöttar verksamheten, följer upp, analyserar, rapporterar och svarar för att rutiner, upphandlingar och inköp följer lagar, bestämmelser och strategiska inriktningar. Du driver ett proaktivt förbättringsarbete och medverkar till att processer och arbetssätt utvecklas. Som IT-stöd använder vi upphandlingsverktyget Visma TendSign och affärssystemet Raindance.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning inom inköp, ekonomi eller juridik och/eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. För att klara tjänsten ser vi att du har tidigare erfarenhet av arbete med upphandlingar och inköp. Du har kunskaper i avtalsrätt och upphandlingsregler, du är affärsmässig och du har ett stort engagemang och driv. Med din analytiska förmåga bidrar du till att på ett strategiskt och långsiktigt sätt utveckla verksamheten mot både kort- och långsiktiga mål.

Som person är du engagerad, initiativrik och strukturerad. Du trivs att arbeta såväl självständigt som i team. Vi värdesätter omdöme, serviceanda och noggrannhet.

Som strategisk inköpare har du interna och externa kontakter och det är därför viktigt att du kan förmedla information på ett tydligt och enkelt sätt. Din förmåga att hantera det svenska språket i såväl tal som skrift är god. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning, heltid.
Vi tillämpar provanställning på sex månader.

Kontaktperson
Frågor besvaras av Patrik Sjöström, chef Redovisning och inköp, 0243-732 90.

Facklig representant
Fackliga frågor besvaras av Vision, Håkan Andersson, tfn 0243-730 40 eller SACO/Sveriges ingenjörer Robert Källman, tfn 0243-731 35.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen, senast den 29 oktober 2017. Löpande urval sker.

I samband med den här rekryteringen har vi möjlighet att erbjuda medflyttarservice till dig och din familj om ni flyttar till Dalarna. Läs mer på www.rekryteringslots.se

Vänligen respektera att vi inte vill bli kontaktade av annonssäljare, rekryterare eller motsvarande, gällande denna rekrytering.

Vi ägs av borlängeborna och finns tillgängliga dygnet runt. Vi sköter el, fjärrvärme, stadsnät, vatten, avlopp, dagvatten, avfall, gator, vägar och grönområden i hela stan. Tillgänglighet, stor hänsyn till miljön och bra service till så låga priser som möjligt är vårt mål.