Strategisk it-upphandlare i framkant

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stadsledningskontoret är kommunstyrelsens förvaltning. Vi ansvarar för styrning, uppföljning och utveckling av stadens verksamheter utifrån den vision och budget som kommunfullmäktige har beslutat om. Vi är cirka 270 anställda som i huvudsak arbetar med strategiska frågor som har stor betydelse för stadens verksamheter.

Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd hos oss bidrar du på ett konkret sätt till arbetet med att skapa en internationellt sett unik och spännande modern stad. Inom digitalisering är stadens mål att bli och vara världens smartaste stad. Arbetet leds och samordnas av stadsledningskontorets avdelning för digital utveckling som idag har runt 70 medarbetare. Vi arbetar för att digitaliseringen ska bidra till ett Stockholm för alla och för att bidra till ett bättre liv för alla stockholmare. Traditionella gränser mellan it och verksamhet löses upp, och arbetet fokuseras på gemensam problemlösning. Snabb utveckling måste kombineras med stabil drift, återanvändning och smart arkitektur. Våra medarbetare har höga ambitioner, och just nu arbetar vi både med att reformera den långsiktiga styrningen och att skaffa oss förmåga att agera agilt och bimodalt utifrån uppgift och sammanhang.

I ett led att professionalisera Stockholms stads inköpsarbete har arbetet med att införa kategoristyrning påbörjats. Detta kommer påverka arbetssätt och kommer att kräva ett strategiskt angreppssätt hos de som arbetar med upphandlings- och avtalsfrågor.

Mot denna bakgrund söker vi nu en upphandlare kopplad till stadens arbete med digitalisering och upphandling inom it-området med placering inom enheten för upphandling och avtal. Enheten består idag av 6 medarbetare

Arbetsbeskrivning
Som upphandlare hanterar du alla delar i inköpsprocessen som strategiska inköpsfrågor, behovs- och marknadsanalyser, praktiskt upphandlingsarbete, leverantörsrelationer, driva kommersiella förändringar, genomföra förhandlingar, följa upp leveranser mot avtal och avrop samt genomföra förnyade konkurrensutsättningar. I och med övergången till kategoristyrning kommer arbetet i framtiden drivas tvärfunktionellt. Du arbetar nära utvecklingsprojekt samt tjänste- och leveransansvariga på avdelningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

  • Relevant högskoleutbildning, eller motsvarande kunskaper som vi bedömer vara likvärdiga
  • Flera års erfarenhet av offentlig upphandling med anställning i en offentlig organisation
  • Goda juridiska kunskaper, speciellt goda kunskaper om och tillämpning av LOU
  • Erfarenhet av inköpsprocessens alla delar samt erfarenhet av huvudansvar för stora upphandlingsprojekt
  • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

Meriterande för tjänsten är:

  • Juridisk utbildning, såsom affärsjuridisk examen eller jur kand
  • Erfarenhet av att arbeta med upphandlings- och inköpsarbete inom it-området, både outsourcingavtal och produktavtal inom offentlig sektor
  • Erfarenhet av komplex avtalsförvaltning med en multileverantörsmodell
  • Erfarenhet från kommunal verksamhet och förståelse för det kommunala uppdraget

Som person ser du helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du arbetar bra med komplexa frågor och drivs av ett intresse för affärer, ekonomi och juridik i kombination. Du tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Ser på sakers långsiktiga betydelse och vidare konsekvenser och anpassar sina handlingar till detta. Du förstår din roll och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut samtidigt som du har mod att agera efter din egen övertygelse. Du tycker att det känns spännande att arbeta i en politiskt styrd verksamhet. Uttrycker en positiv attityd till ditt arbete och handlar i enlighet med fattade beslut, verksamhetsplanen, mål, policyer och riktlinjer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper i denna rekrytering.

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdag
2018-08-29

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Ort
Stockholm

Kontakt
Anna Lipkin
Enhetschef
08-508 296 85

Linda Gustavsson
HR-konsult
08-508 117 40

Facklig företrädare
Carin Carlsson
SACO
08-508 292 88

Annica Walther
Vision
076-124 15 53