Strategisk upphandlings- och inköpssamordnare till Karlshamns kommun

mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Vi söker en strategisk upphandlings- och inköpssamordnare till upphandlingsenheten. I uppdraget ingår även att vara koordinator för samordnad varudistribution.

Ekonomiavdelningen ingår i Kommunledningsförvaltningen där upphandlingsenheten och e-handel tillhör. Din placering kommer att vara inom upphandlingsenheten, här arbetar för närvarande fyra upphandlare. Upphandlingsenheten har de senaste åren fått en central roll i kommunens arbete med att vidareutveckla verksamheten inom upphandling och inköp. Målet med är att alla verksamheter ska göra samtliga inköp via e-handel.

Vi arbetar med koncernstrategiska upphandlingsfrågor, genomför upphandlingar och hanterar avtal samt genomför utbildningsinsatser inom inköp- och upphandlingsområdet. Upphandlingsenheten är inne i en förändringsfas som innebär en utveckling i hur framtidens välfärdstjänster handlas upp, förbättrad avtalsuppföljning och en utbyggnad av e-handeln. Vi arbetar även aktivt med att skapa goda relationer med näringslivet.

Karlshamns kommun avser implementera samordnad varudistribution under våren 2019 som ett led i vårt hållbarhetsarbete. Det innebär samtidigt ökade möjligheter för mindre aktörer att leverera varor till kommunen. Energikontor Sydost driver i nuläget projektet som sker i samarbete med våra två västra grannkommuner.

Arbetsuppgifter
Du kommer att leda arbetet med att fortsätta utveckla och samordna arbetssätt för kommunens upphandlings- och inköpsprocess. Som samordnare för upphandlingsenheten förväntas du strukturera och stödja arbetet inom enheten men även genomföra upphandlingar av varor och tjänster inom kommunkoncernen. Tillsammans med övriga kollegor driver du enhetens utvecklingsarbete samt tar fram och implementerar nya policys, strategier och riktlinjer inom upphandlings- och inköpsområdet.

I uppdraget som koordinator för samordnad varudistribution är det ditt ansvar att samordna arbetet mellan deltagande kommuner samt säkerställa att målet med en fungerande samlastningscentral nås inom projekttid och ekonomiska ramar. I detta arbete kommer det att finnas ett nära samarbete med olika kommunala verksamheter och funktioner.

Ditt uppdrag är därmed brett och varierat och tyngdpunkten i de olika delarna kommer att variera över tid.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av inköp/upphandling samt förmåga att se de behov som uppkommer kring samordnad varudistribution. Du bör även ha erfarenhet av att leda en mindre arbetsgrupp, driva förändringsprocesser i en större organisation samt erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd organisation. Du har goda kunskaper om LOU/ LUF.

I uppdraget är det viktigt att du har ett analytiskt, strategiskt och strukturerat förhållningssätt och verkar ur ett helhetsperspektiv. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift i svenska språket. Eftersom vi är en stödfunktion söker vi dig som har lätt för att samarbeta med andra människor, har en väl utvecklad servicekänsla och kan uppvisa ett gott värdskap.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via knappen i annonsen. En ansökan till Karlshamns kommun är en allmän handling. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


För mer information kontakta
Ekonomichef
Ulrika Hägvall Lundberg
Tel. 0454-811 52
Ulrika.hagvalllundberg@karlshamn.se

Verksamhetschef Måltidsservice
(delaktig i projekt samordnad varudistribution)
Christina Svensson
tel. 0454-816 13
Christina.svensson1@karlshamn.se  

Systemförvaltare E-handel
Lena Strand
tel. 0454-812 63
Lena.strand@karlshamn.se  

Fackliga företrädare
Anette Ericson,
SACO
tel. 0454-817 07

Christina Gustafsson
Vision
Tel. 0454-811 89

Övrigt
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse
Individuell lönesättning tillämpas
Körkort B är ett krav

Sista ansökningsdag
2018-03-11