Strategiska inköpare

OM TJÄNSTEN

Försvarsmakten – Vi försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten

Inköpsenheten ansvarar för Försvarsmaktens kommersiella verksamhet och består av fyra avdelningar. Nu söker vi strategiska inköpare till avdelningarna Externa resurser och tjänster (t.ex. konsulter, utbildningar, hälsa och kvalificerade tjänster) samt Verksamhetsnära varor och tjänster (t.ex. transporttjänster samt resor och logi). Inköpsenheten realiserar de upphandlingar och affärer som behövs för att Försvarsmakten ska kunna bedriva verksamhet effektivt såväl strategiskt som operativt. Hela inköpsenheten arbetar utifrån ett kategoristyrt arbetssätt.

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter samtidigt som du bidrar till en säkrare omvärld och därtill bygger på din inköpskompetens. Försvarsmakten har kommit långt inom kategoristyrning och är riktigt duktiga inom området. Vi erbjuder vi en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Hos oss får du stort eget ansvar tillsammans med möjligheten att jobba i professionella team. Vi är ett relativt ungt och hungrigt gäng som är prestigelösa och hjälpsamma och som värdesätter ömsesidigt förtroende.

Arbetsuppgifter

Som strategisk inköpare driver du upphandlingar självständigt och söker de samarbeten och svar som krävs för att lösa uppgiften. Rollen innebär att du stödjer uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsdokument, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal. Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant akademisk examen eller yrkesutbildning alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt. Du har minst några års erfarenhet från kvalificerat strategiskt inköpsarbete. Har du erfarenhet och kunskap inom LOU, LUF eller LUFS ser vi det som starkt meriterande. Självklart är du en god användare av olika system och du är van att hantera MS Office. Du har mycket god förmåga att uttryck dig korrekt och kärnfullt på svenska och engelska i både tal och skrift. Har du erfarenhet från kategoristyrt inköpsarbete är du särskilt intressant för oss liksom du som har arbetat med kund- och/eller leverantörsutveckling.

Personliga egenskaper

I den här rekrytering kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Nu letar vi efter en serviceinriktad och drivande person som trivs med att samarbeta med andra för att uppnå resultat. Du har gott omdöme, är analytisk och strukturerad i ditt arbete. För att lyckas i rollen behöver du vara såväl tålmodig som resultatorienterad. Du är van att hantera flera parallella arbetsuppgifter och trivs med högt tempo. Hos oss blir det viktigt att du kan arbeta självständigt och ha integritet samtidigt som du är trivs med att leverera lösningar i team. Förmågan att prioritera och att ha en lösningsinriktad inställning är också viktigt.

Övrigt

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i Stockholm.

Låter det intressant?

Sök tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg. Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Mats Pålsson, Avdelningschef Externa resurser och tjänster 070-695 9778 eller Henry Andersson, Avdelningschef Verksamhetsnära varor och tjänster 072-975 5687. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Malin Magnusson 076-780 68 64.

Fackliga representanter nås via växeln: 0505 – 45 10 00
SEKO Lise-Lotte Larsson, SACO Camilla Robertsson , OFR/S Pia Almström samt OFR/O Therese Lund.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige

Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

* Ingen militär utbildning krävs

SISTA ANSÖKNINGSDAG:2020-08-16

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb