Strömstads kommun söker Upphandlare

Arbetsplatsbeskrivning

Med sitt natursköna läge i norra Bohuslän är Strömstads kommun en attraktiv plats att bo på, både hela och delar av året. Här finns Sveriges första marina nationalpark med naturupplevelser i världsklass. Kommunen växer och har idag 13 000 invånare. Med våra delårsboende är vi mångdubbelt fler under stora delar av året. Hållbarhet är en utgångspunkt för allt utvecklingsarbete. Strömstads näringsliv har under det senaste decenniet präglats av stark tillväxt och stadsmiljön är levande året runt. Välkommen till Bohusläns mest internationella småstad!

Tjänsten tillhör ekonomiavdelningen som ansvarar för all ekonomisk ledningsrapportering och ekonomiprocesserna i kommunen. Avdelningen utgör även ett stöd till verksamhetsansvariga i upphandling och inköpsfrågor. Ett annat viktigt område för avdelningen är att fortsätta utvecklingen av kommunens e-handel och e-tjänster. På ekonomiavdelningen har vi flexibel arbetstid och det finns bra möjligheter till att arbeta på distans. Vi är ett glatt gäng och vi förutsätter att du vill bidra till det positiva klimatet.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare ansvarar du för att kommunen har ändamålsenliga avtal som bidrar till att kommunens olika verksamheter kan utföra sitt uppdrag effektivt med hög kvalitet och till låg kostnad.
Du driver och utvecklar upphandlings- och inköpsverksamheten så att den är effektiv, rationell och välfungerande med målet att ge bästa stöd och service till verksamheterna. Du har fokus på affärsmässighet och goda affärer inom ramen för LOU/LUF.
Du genomför upphandlingar i samråd med kommunens verksamheter och bolag, upprättar avtal i samband med upphandlingar. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkommande anbud samt avtalsskrivning, Du ger råd och stöd i avtals- och inköpsfrågor, medverkar i att driva och utveckla kommunens inköpsprocess från beställning till fakturering samt samordna avtalsuppföljning. Kommunen ingår i upphandlingssamverkan med kommunerna i Norra Bohuslän samt Trestadsområdet.

En viktig uppgift är vara ett stöd i utvecklingen av e-handel och arbetet med att minska antalet beställare, förbättrad inköpskompetens, ökad avtalstrohet samt ökad elektronisk handel. Du ska också verka för goda kontakter med näringslivet och stödja företagens möjligheter att lämna anbud till kommunen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du självständigt har genomfört upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Som upphandlare har du förmåga att vara drivande och kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har god pedagogisk förmåga och är ansvarstagande. Som person är du även positiv, diplomatisk och ödmjuk i din framtoning. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper

Anställningens omfattning

Anställningsform:   Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde:   2017-09-01
Eller enligt övernskommelse

Ansökan

Ansök senast:   2017-06-11
Referensnummer:   A688650/2017
Välkommen att söka genom ” Sök Jobbet” knappen här i annonsen

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontaktpersoner

Lars-Erik Hansson
Ekonomichef
0526-19202
0705-404227
lars-erik.hansson@stromstad.se

Staffan Buhre
Upphandlare
0526-19122
0706- 362277
staffan.buhre@stromstad.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *