Täby kommun rekryterar upphandlingsjurist

Täby är en av Sveriges mest välskötta kommuner med stor valfrihet, välfärdstjänster av hög kvalitet, attraktivt näringslivsklimat och stabil ekonomi. Skolorna i kommunen uppvisar toppresultat, förskolorna erbjuder en trygg och stimulerande miljö och vid kommunens äldreboenden är nöjdheten stor. Läget är attraktivt med närhet till både Stockholm och Arlanda, samtidigt som tillgången till skog, hav och strövområden ger möjlighet till naturupplevelser och rekreation.

Placering: Täby
Bransch: HR, juridik
Antal tjänster: 1

Täby utvecklas med nya attraktiva och trygga miljöer och genom att befintliga områden vidareutvecklas – hållbart, med omsorg om kulturarv och där större sammanhängande grönområden värnas. Halva Täby ska vara grönt och hela Täby hållbart. Trafik och infrastruktur ska fungera i vardagen och utvecklas för framtiden.

På kommunledningskontoret finns de centrala ledningsresurserna och det administrativa stödet till kommunens verksamhetsområden som till exempel ekonomi, utredning, HR och kommunikation. Vi samordnar och driver övergripande utveckling och ansvarar för strategier, riktlinjer och verktyg.

Som upphandlingsjurist hos oss kommer du tillhöra Täby kommuns upphandlingsenhet som upphandlar varor, tjänster och entreprenader i nära samverkan med verksamheten. Vi tillhandahåller också rådgivning inom anskaffning och avtalsförvaltning, samt genomför utbildningar inom upphandling och inköp.

Arbetsbeskrivning
Som upphandlingsjurist arbetar du med intern upphandlingsjuridisk rådgivning inför och under upphandlingar. Det ingår att ge stöd i upprättande av upphandlingsdokument, samt att tolka och granska avtal. Tjänsten innebär också att du kommer att bli tilldelad egna upphandlingar som du planerar, driver och genomför som projektledare. I arbetet ingår även att bevaka rättsutvecklingen inom offentlig upphandling och ta de initiativ som behövs, samt att informera och utbilda organisationen i upphandlingsjuridiska frågor. Du för talan och leder eventuella processer i domstol. Du kommer även att verka som ett juridiskt stöd i frågor rörande lagen om valfrihetssystem.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen eller motsvarande utbildning inom affärsjuridik, gärna med erfarenhet av tidigare upphandlingsjuridiskt arbete eller annat juridiskt arbete inom offentlig sektor. Du har god kunskap om lagen om offentlig upphandling samt övriga lagar och regelverk som styr offentlig upphandling. Det är meriterande med tidigare notarietjänstgöring från förvaltningsrätt.

Som person är du prestigelös och har ett utåtriktat arbetssätt med god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du kan strukturera komplicerade frågor och kommunicera lösningar på rättsliga frågeställningar på ett tydligt sätt, såväl muntligt som skriftligt. Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad kan Täby kommun erbjuda dig?
Vi kan erbjuda dig ett intressant och roligt arbete i en spännande organisation då vi är en kommun i stark tillväxt. I vårt team händer det mycket och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Du kommer att kunna bidra med förbättringar både ute i verksamheten och i hur vi arbetar på upphandlingsenheten.

Under våren 2017 flyttade Täby kommun till det nybyggda kommunhuset och du kommer därför att få arbeta i mycket fräscha och ljusa lokaler med ett modernt och ändamålsenligt arbetssätt. Kommunhuset ligger i nära anslutning till Täby centrum med mycket goda kommunikationer samt ett stort utbud av restauranger och butiker.

Kontaktperson
I denna rekryteringsprocess samarbetar Täby Kommun med Experis. Du söker tjänsten via ansökningslänken nedan. Då urvalsprocessen sker löpande är det viktigt att du skickar din ansökan så snart som möjligt. Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Thunström på therese.thunstrom@se.experis.com alternativt 0730-62 33 72.

Fackliga kontaktpersoner
Helen Klockare, Saco
08-55 55 95 12
helen.klockare@taby.se

Linda-Marie Palm, Vision
08-55 55 98 74
lindamarie.palm@taby.se

Sista ansökningsdag
2019-05-03

Varmt välkommen med din ansökan!


Sista ansökningsdag
2019-05-03

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *