Telge Inköp söker Inköpare, vikariat

Vår inköpare ska vara barnledig i cirka ett år och då behöver vi dig som brinner för affärer. I din roll som inköpare kommer du att arbeta med hela inköpsprocessen gentemot våra kunder. På Telge Inköp jobbar idag 23 personer, alltid med affären i fokus. Tillsammans står vi för en total inköpsvolym om cirka 4 miljarder kronor per år.

Din dag på jobbet

Som inköpare kommer du självständigt att leda och genomföra upphandlingar, oftast i projektform. Du kommer att stödja och ge råd till våra kunder. I ditt arbete ingår också marknadsbevakning, uppföljning av leverantörer och kundkontakt inom de kategorier du ansvarar för.

Kategoriportföljen består idag av olika varor och tjänster som exempelvis livsmedel, lokalvård, omsorg och angränsande tjänster och produkter. Som inköpare arbetar du med kategoristyrning som leveransmodell och har en central roll i hela processen, från analys och strategi till upphandling och uppföljning.

I dina arbetsuppgifter ingår även:

  • Representera Telge Inköp i olika interna och externa forum
  • Arbeta med ständiga förbättringar och vara delaktig i verksamhetens utveckling

Det här är du

Vi söker dig som är en lagspelare, ser möjligheter och kan möta utmaningar. Du har kanske arbetat med inköp inom offentlig eller privat sektor tidigare. För att trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta resultatinriktat, både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid att du är affärsmässig, har en mycket god förmåga att tänka analytiskt och arbeta strukturerat. Du bör också ha ett intresse för inköpsverktyg och inte minst för att utveckla din yrkeskompetens inom inköpsområdet. Våra kärnvärden – öppen, enkel, personlig och modig – genomsyrar hela vår verksamhet.

Krav

  • Erfarenhet av inköp från näringsliv, offentlig sektor eller likvärdig erfarenhet
  • Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
  • Goda kunskaper i Officepaketet, främst Excel
  • Relevant akademisk examen eller genomförd utbildning till inköpare/upphandlare från yrkeshögskola eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt

Meriterande

  • Erfarenhet av upphandling (LOU)

Det här är vi

Välkommen till Telge Inköp – en del av Telgekoncernen. Inom Telge uppmuntrar vi våra medarbetare att utvecklas genom tjänster som erbjuder variation i arbetsuppgifterna och ett stort mått av frihet under ansvar. Här finns goda karriärmöjligheter och en kultur som ger dig möjlighet att påverka på allvar. Vi erbjuder bra förmåner och friskvårdsbidrag och vi är en organisation som strävar efter mångfald och jämlikhet.

Ansök idag

Vi arbetar löpande med rekryteringen till den här tjänsten. Därför vill vi naturligtvis ha din ansökan så snart som möjligt, men senast 31 december.

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten, kontakta Britt-Marie Hedlund, 08-550 230 41. Har du frågor kring rekryteringsprocessen, kontakta Titti Jardetun, HR-strateg, 08-550 229 39. Fackliga kontaktpersoner är Sanne-Liv Olsen för Vision. Du når samtliga via 08-550 220 00.

Vi har redan gjort vårt medieval och vill inte bli kontaktade av andra säljbolag.

Telge Inköp AB är ett kommunägt upphandlingsbolag som ansvarar för alla upphandlingar inom Södertälje kommun och de kommunägda bolagen i Telge AB. Vårt uppdrag är att bedriva strategisk och operativ inköpsverksamhet i form av upphandlingar, tecknande av ramavtal och utveckling av inköpsprocesser. På Telge Inköp jobbar vi alltid med affären i fokus och vi har en total inköpsvolym på cirka 4 miljarder kronor per år. Våra kunder är både kommunala verksamheter och kommunala bolag. Förutom Södertälje kommun gör vi även upphandlingar åt Nykvarns kommun, AB Nykvarnsbostäder, Salems kommun, Flens kommun, Katrineholms kommun och Vingåkers kommun.

Telge består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och ägs av Södertälje kommun. Uppdraget är att ge Södertäljeborna bra tjänster och att bidra till ett attraktivt Södertälje. Koncernen har 700 medarbetare och en omsättning på 6 000 Mkr. Vi erbjuder tjänster och service inom bostäder, bygg, el, lokaler, hamn, värme, vatten, återvinning, stadsnät, science center samt bemanning.


Sista ansökningsdag
31 december