Tierps kommun söker Upphandlare

Tierps kommun har ett gynnsamt läge mellan Uppsala och Gävle med närhet även till Stockholm, Arlanda och hela Mälardalsregionen. I kommunen finns goda och varierande boendemiljöer med natur och kultur inpå knutarna och utmärkta kommunikationer på såväl väg, järnväg som digitalt.

Vi som arbetar inom Upphandlingsenheten arbetar bland annat med att genomföra upphandlingar inom såväl varu-, tjänste- och entreprenadområdet. Enheten har ett funktionellt ansvar för hela inköps- och upphandlingsverksamheten. Inom enheten ingår också säkerhet och beredskap och juristfunktionen. Som upphandlare hos oss kommer du att jobba i ett team med stort engagemang och enorm drivkraft. Vi är ett team som har högt i tak, har en ständig dialog med varandra och är inte rädda för att ge tips eller be om råd. Vi drivs av ett starkt affärstänk och strävar hela tiden efter att utvecklas och vågar prova nya idéer.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro. Läs gärna mer om oss på vår hemsida – www.tierp.se

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare ansvarar du för kvalificerade upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader åt kommunen och våra bolag. Du planerar, leder och genomför upphandlingar i projektform tillsammans med verksamheterna. Arbetet bedrivs till viss del i samarbete med Uppsala läns övriga kommuner. Du kommer även att förvalta och följa upp tecknade avtal. Du ger stöd och råd till anställda i Tierps kommun i upphandlings- och avtalsfrågor. Du kommer att leda och medverka i utvecklingsprojekt som bland annat interna utbildningar för beställare i organisationen.

För att du ska trivas har vi
• Möjlighet att arbeta från distans
• Flextid
• Generösa semestervillkor
• Friskvårdsbidrag/-tid

Kvalifikationer

Vi söker dig med intresse av att förstå verksamheternas behov och brinner för att göra goda affärer.

Som upphandlare hos oss ser vi att du har god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift och är lyhörd för verksamhetens behov. För att lyckas i rollen behöver du självständigt kunna driva dina upphandlingar hela vägen fram till slutförandet men inte dra dig för att bolla idéer eller be om råd från dina kollegor. Du besitter god analytisk förmåga och ett strukturerat arbetssätt samt är van och trivs med att arbeta lösningsfokuserat.

Du har akademisk examen inom juridik, ekonomi, IT, bygg- och anläggningsentreprenad alternativt kunskap/erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Goda kunskaper i Microsoft Office-programmen är ett krav. Har du dessutom tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig sektor är det meriterande.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid

Ansökan

Ansök senast:   2017-10-08
Referensnummer:   A714969

Välkommen att söka via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1
Arbetstid:   Dagtid

Kontaktperson

Ulf Sandell
Upphandlingschef
0293-21 82 35
ulf.sandell@tierp.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst.0293-21 80 00
Övrigt

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb