<

Trafikverket söker inköpare

Välkommen att söka jobb hos oss som Inköpare. Vi vill ha din ansökan senast den 2 januari.

Vill du arbeta som Inköpare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Arbetsuppgifter

Som Inköpare kommer du att vara en viktig del i att se till att våra inköp sker på ett affärsmässigt, hållbart och juridiskt korrekt sätt. Du arbetar med operativt inköp, är en del av ett inköpsteam samt stödjer kvalificerad inköpare med inköpsadministration. Du arbetar självständigt med förnyad konkurrensutsättning och genomför enklare objektsspecifika upphandlingar med stöd från kvalificerad inköpare, som är ytterst ansvarig för projektens upphandlingar och befintliga avtal. Fokus i rollen kommer att ligga på entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter. I arbetet ingår det att effektivisera och förbättra inköpsadministrationen och den operativa inköpsprocessen. För rätt person finns möjligheten att efter en tid axla rollen som kvalificerad inköpare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har eftergymnasial utbildning inom inköp, teknik, ekonomi, juridik eller annan utbildning som tillsammans med erfarenhet kan bedömas likvärdig
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska

Det är meriterande om du

  • har kunskap inom LOU/LUF
  • har några års erfarenhet av offentlig upphandling/inköp alternativt erfarenhet från inköpsarbete i privat sektor
  • har erfarenhet av arbete med infrastrukturprojekt och entreprenadjuridik
  • har erfarenhet av att arbeta med inköpssystem

För att lyckas i rollen som Inköpare har du en vilja att ta ansvar, har kundfokus och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du är kommunikativ vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren.  Du har en god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du är duktig på att planera, strukturera och prioritera ditt arbete. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tester kan komma att förekomma som en del av denna rekryteringsprocess. Vi ser gärna både interna och externa sökande.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-02.
Ref nr: 25:2018:023

Upplysningar

Rekryterande chef Göran Persson
010-123 37 43

SEKO Charlotte Olsson
010-123 11 03

SACO Peter Cederbjörk
010-123 54 59

ST Ami Åreng
010-125 80 02


Sista ansökningsdag
2019-01-02

Ref nr
25:2018:023

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.