Trafikverket söker kvalificerad inköpare

Välkommen att söka jobb hos oss som Kvalificerad Inköpare. Vi vill ha din ansökan senast den 2 januari.

Vill du arbeta som Kvalificerad inköpare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Arbetsuppgifter

Som Kvalificerad inköpare kommer du framförallt att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter för byggnation, drift och underhåll av våra statliga vägar och järnvägar. Du är ett professionellt affärsstöd, samordnar inköpsstrategiarbetet, genomför upphandlingar och ser till att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt, hållbart och juridiskt korrekt sätt. Dessutom arbetar du kontinuerligt med förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

Du kommer att vara drivande i affärens alla skeden, från val av affärsupplägg och upphandling till genomförande av affären samt erfarenhetsåterföring. För rätt person finns möjligheten att ta ett större inköpsansvar genom att exempelvis leda kategoriteam, leverantörsteam samt utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • har högskoleutbildning om minst 180 hp inom inköp, ekonomi, teknik, juridik eller annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
  • har några års arbetslivserfarenhet av att arbeta med upphandlingsprocessen, exempelvis från en roll som inköpare/upphandlare, strateg, projekt-/uppdragsledare eller jurist
  • har god förmåga att uttrycka dig på både svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du

  • har några års erfarenhet av strategiskt inköp och affärer från större organisation eller myndighet
  • har några års erfarenhet från stora komplexa upphandlingar, gärna inom industri-, energi-, anläggning- eller byggbranschen
  • har erfarenhet av projekt- och/eller uppdragsledning som beställare, teknisk konsult, entreprenör eller liknande
  • har goda kunskaper inom LOU/LUF och/eller AB/ABT
  • har god erfarenhet av förhandling

För att lyckas i rollen som Kvalificerad inköpare är du kommunikativ och duktig på att förmedla information. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Vidare har du en analytisk och problemlösande förmåga som gör att du hittar lösningar som är genomförbara ur ett helhetsperspektiv.

Övrig information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vi ser gärna både interna och externa sökande.

Tester kan komma att förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2019-01-02.
Ref nr: 25:2018:024

Upplysningar

Rekryterande chef Göran Persson
010-123 37 43

SEKO Charlotte Olsson
010-123 11 03

SACO Peter Cederbjörk
010-123 54 59

ST Ami Åreng
010-125 80 02


Sista ansökningsdag
2019-01-02

Ref nr
25:2018:024

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *