Trafikverket söker kvalificerad inköpare

hhhhhhhhhh

Vill du arbeta som samhällsutvecklare i en framtidsbransch?

Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga. Vi jobbar tillsammans mot vår vision: alla kommer fram smidigt, grönt och tryggt.

Med en uppdragsvolym på 35 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad.

Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Arbetsuppgifter

Som kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna och externa föreskrifter och regler efterlevs.
Du kommer jobba i tidiga skeden med inköpsplanering och affärsupplägg för väg och/eller järnvägsprojekt. Du kommer ansvara för genomförandet av inköpet och vara ett kommersiellt stöd under kontraktets livslängd med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring.
Du kommer framförallt att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter i investeringsverksamheten eller underhållsverksamheten.
I överprövningsärenden bistår du verksjuristerna med fakta.

I rollen ingår det också att fortlöpande hålla sig uppdaterad om konjunkturläget, leverantörsmarknaden samt kostnadsutvecklingen inom respektive upphandlingsområde. Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kan få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten eller utvecklande för dig.

Kvalifikationer

 • Du har högskoleutbildning 180 hp (120 p) med ekonomisk, juridisk eller teknisk inriktning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt som vi bedömer är likvärdig.
 • Vi söker dig med ett stort intresse och erfarenhet av inköp med fokus på entreprenadverksamhet och infrastruktur. Du har flera års erfarenhet av inköp i större organisationer, gärna med koppling till anläggningsbranschen.
 • Det är meriterande om du har kunskap kring de regelverk och arbetssätt som tillämpas i entreprenadverksamhet och erfarenhet av entreprenad- och konsultupphandlingar samt att du även har arbetat med inköp och/eller affärsdrivande verksamhet på strategisk nivå och har kunskap om LOU/LUF.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta med kontinuerligt förändring och utveckling är även det önskvärt.
 • Arbetsuppgifterna kräver god förmåga att uttrycka sig på svenska i både tal och skrift.
 • Det är meriterande med kunskaper i engelska i både tal och skrift.
 • Som person har du lätt för att knyta och behålla goda relationer med andra människor och kan driva frågor självständigt.
 • Vi ser också att du har en hög integritet, affärsmässigt tänkande och är resultatorienterad med analytisk förmåga och ett etiskt och moraliskt förhållningssätt.Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
  B-körkort är ett krav.
  Tester kan förekomma i urvalsprocessen.

Ansökan

Din ansökan (med bifogade dokument) skickar du via knappen ”Sök jobbet” nedan.

Sista ansökningsdag

Din ansökan ska ha inkommit senast 2018-03-11


Upplysningar

Avdelningschef
Jimmie Östling
010-123 1101
070-261 0536

ST
Ami Åreng
010-125 8002

SEKO
Charlotte Olsson
010-123 1103
070-754 2214

Saco
Peter Cederbjörk
010-123 5459
070-587 5924

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *