Trafikverket söker kvalificerad inköpare

Vill du arbeta som Kvalificerad inköpare i en framtidsbransch? Hos oss på Trafikverket finner du en mängd spännande och intressanta arbetsuppgifter, där du utvecklar och förvaltar infrastruktur och bidrar till att skapa ett tillgängligt Sverige. Med en uppdragsvolym på 40 miljarder kronor är Trafikverket den största beställaren i anläggningsbranschen. Som ledande beställare har vi en unik möjlighet att påverka branschens effektivitet och bidra till en ökad produktivitet och innovationsgrad. Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta? Då kan det här vara utmaningen för dig. I den centrala funktionen Inköp och logistik arbetar 220 medarbetare med Trafikverkets inköpsverksamhet. Tillsammans driver vi förändringar för ständig förbättring av infrastrukturen och bidrar till nya smarta lösningar för att hela Sverige ska kunna leva.

Arbetsuppgifter

I rollen som Kvalificerad inköpare ansvarar du för att genomföra affärer och säkerställa att Trafikverkets inköp sker på ett affärsmässigt och juridiskt korrekt sätt samt att interna samt externa föreskrifter och regler efterlevs.
Du kommer jobba i tidiga skeden med inköpsplanering och affärsupplägg för upphandlingar av väg och/eller järnvägsprojekt. Vidare kommer du genomföra upphandlingar samt vara kommersiellt stöd till kontraktsägaren med inriktning på kontraktets totalekonomi, uppföljning av leveransen och för erfarenhetsåterföring. Du kommer framförallt att leda entreprenadupphandlingar och upphandlingar av tekniska konsulter. Beroende på erfarenhet och intresse kan du arbeta med investerings- eller underhållsprojekt.
Vi arbetar i en nationell organisation, vilket innebär att du förutom dina regionala upphandlingar kommer få uppdrag åt övriga avdelningar i landet. Det sker när vi ser att det är effektivt för verksamheten och/eller utvecklande för dig.
Du medverkar aktivt till att föra dialog med leverantörerna före, under och efter kontraktet för att säkerställa bra leveranser och du bidrar till samarbete med branschen för att underlätta för leverantörer att leverera innovationer och kostnadseffektiva lösningar.
Utöver ovanstående är du delaktig i utveckling av processer, rutiner och mallar. Du arbetar med omvärldsbevakning avseende bland annat konjunkturläge, leverantörsmarknad och kostnadsutveckling samt bidrar till utveckling av marknaden genom utvärdering av leverantörer och användning av nya upphandlingsmodeller för att främja innovation. I överprövningsärenden bistår du verksjuristerna med fakta.
Tjänsten kan även kombineras med nationellt strategiskt arbete, vilket bedrivs tillsammans med sakkunniga inom respektive inköpskategori.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

• har högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom teknik, ekonomi, juridik eller dig som har annan utbildning tillsammans med erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig
• har minst två års erfarenhet av offentlig upphandling alternativt har minst två års erfarenhet från inköp av stora komplexa projekt inom industri-, energi-, anläggning- eller byggbranschen
• har goda kunskaper inom LOU/LUF alternativt inom entreprenadjuridik AB/AB
• har god förmåga att uttrycka sig på både svenska och engelska i tal och skrift
Det är meriterande om du:
• har några års erfarenhet av att arbeta med infrastrukturprojekt
• har erfarenhet av projekt- och/eller uppdragsledning som beställare, teknisk konsult, entreprenör eller liknande
• har god erfarenhet av förhandling

För att lyckas i rollen som Kvalificerad inköpare har du en förmåga att koordinera och leda inköpsarbetet. Du har en vilja att ta ansvar, är strukturerad och drivs av att leverera resultat som bidrar till att organisationen når sina mål och skapar nytta. Du är kommunikativ, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du är en god relationsbyggare som bygger nya och vårdar befintliga nätverk. Du har starkt kundfokus och arbetar för att hitta lösningar som passar både kund och marknad och du har en affärsmässighet som gör att du ständigt ser till organisationens och affärens bästa. Du skapar strategier, prioriterar och använder resurser på ett sätt som skapar mervärde. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Övrig information

Intervjuer kommer att ske på Trafikverkets kontor i Solna Strand under veckorna 16-17.
Tester kan komma att förekomma som en del av denna rekryteringsprocess.

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast

Din ansökan ska ha inkommit senast 2019-04-09

Kontakter

Rekryterande chef Elisabeth Söderberg 010-1230247
SEKO Charlotte Olsson 010-1231103
ST Ami Åreng 010-1258002
SACO Richard Ericsäter 010-1232444

Upplysningar

Organisation: Inköp och logistik
Rekryterande enhet: Inköp Öst o Stockholm
Befattning: Kvalificerad Inköpare
Ort: Solna
Ref nr: 25:2019:024


Sista ansökningsdag
2019-04-09

Ref nr
25:2019:024

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *