Tullverket söker upphandlare

Administrationsavdelningen ansvarar för Tullverkets stödverksamhet inom områdena upphandling, travelmanagement, fordonsförsörjning, lokalförsörjning samt verksamhetsservice. Avdelningen ansvarar också för Tullverkets miljöledningssystem.

Upphandlingsenheten ansvarar för Tullverkets upphandlingsverksamhet. Enheten leder och utför tillsammans med verksamheterna olika typer av anskaffningar åt hela myndigheten. Tullverket köper varor och tjänster för ca 500 miljoner kronor per år. Tullverket använder upphandlingssystemet Tendsign samt e-handelssystemet Raindance.

Upphandlingsenheten svarar även för styrning och stöd för Tullverkets avtalsförvaltning liksom e-handel. Tullverket arbetar med kategoristyrning inom områdena IT, fordon, fastighet, tullspecifikt och övrigt. Upphandlingsenheten ansvarar även för miljö, travelmanagement och fordonsförsörjning.

Enheten består av 12 medarbetare som har sin geografiska placering i Stockholm, Sundsvall och Luleå.

Tjänsten är placerad i Stockholm, Gärdet i fina moderna ljusa lokaler. Aktivitetsbaserat arbetssätt. Alternativ tjänstgöringsort Sundsvall och Luleå kan diskuteras. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

I din roll som upphandlare leder och utför du upphandlingar och avrop från ramavtal tillsammans med Tullverkets olika verksamheter. Du ansvarar för hela processen från den inledande behovs- och marknadsanalysen fram till att avtalet tecknats och lämnats över till avtalsförvaltning. Som upphandlare i Tullverket arbetar du med flera parallella anskaffningar samtidigt och arbetar både med större och mindre uppdrag. Du arbetar i team och med kategoristyrning inom olika områden.

Upphandlaren har en styrande, konsultativ och stödjande roll gentemot verksamheterna. Arbetet kräver ett taktiskt och strategiskt tankesätt och en hög grad av affärsmässighet. God samarbetsförmåga och förmåga att arbeta självständigt är andra viktiga egenskaper.

En annan arbetsuppgift är omvärldsbevakning. Du deltar i interna och externa nätverk. Att arbeta med ständiga förbättringar är en naturlig del i arbetet.

Vi söker dig som har:  

  • utbildning inom upphandling/inköp eller ekonomi från universitet/högskola eller motsvarande utbildning inom inköpsområdet som av Tullverket bedöms vara likvärdig
  • minst 2 års dokumenterad kunskap och erfarenhet av att arbeta som inköpare/upphandlare
  • kunskaper i engelska

Det är meriterande om du har: 

  • utbildning i LOU
  • erfarenhet av Tendsign eller motsvarande upphandlingssystem
  • erfarenhet från offentlig verksamhet

Personliga egenskaper 

Vi söker dig som har ett affärsmässigt förhållningssätt och ett stort intresse för upphandlingsfrågor. Du är väl förtrogen med regelverket kring offentlig upphandling.

Drivkraft, engagemang och samarbete är en given del i din vardag. Du tycker om att bygga relationer och har förmågan att skapa förtroende. Du är inte rädd för att prova nytt.

Du är strukturerad och vill påverka inom ramen för god ekonomi, kostnadseffektivitet, digitalisering och hållbar utveckling.

Du har en utvecklad förmåga att planera, organisera och prioritera på ett effektivt sätt. Du arbetar utifrån ett helhetsperspektiv med fokus på att hitta lösningar.

Du har god förmåga att uttryck dig i svenska i tal och skrift samt kommunicerar obehindrat med alla i organisationen.

Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet! 

Övrigt 

Referensnummer: PER 2019-883.

Inrikes resor förekommer i tjänsten.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning samt drogtest genomförs före anställning.

För mer information och ansökan 

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att ringa Louise Haag Wirsén, tel. 070-424 89 58 chef upphandlingsenheten. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa PA-support, tel. 060–67 25 85.

Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson, tel. 040-661 33 21 alt. info.tullkust@tullverket.se, och för Saco-S, Katarina Hernhut, tel. 08-456 62 65, alt. saco@tullverket.se.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 6:e januari 2020. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret som du når via Sök jobbet i denna annons.


Sista ansökningsdag
6:e januari 2020

Referensnummer
PER 2019-883

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb