Två Upphandlare till KTH

Kungliga Tekniska högskolan, Gemensamt verksamhetsstöd

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Tjänsten är placerad vid ekonomiavdelningen inom KTH:s gemensamma verksamhetsstöd. I dag består enheten av 50 anställda som är fördelade på fem grupper, controllergruppen, redovisningsgruppen, reskontragruppen, systemgruppen och upphandlingsgruppen.

Arbetsuppgifter

Vi behöver nu förstärka vår grupp med ytterligare två upphandlare helst med kunskap inom bygg och fastighets- respektive IT-branschen eller tjänstesektorn. Du kommer att genomföra objektsupphandlingar och upphandla ramavtal för både varor och tjänster. Vidare ingår avtalsvård samt stöd och information till våra beställare, och arbete med att introducera upphandlade leverantörer till vårt elektroniska beställningssystem tillsammans med e-handelssamordnare. Huvudsakligen kommer du att arbeta med upphandlingar inom ditt expertisområde men upphandlingar av andra varor och tjänster kan också bli aktuella beroende på hur organisationens behov ser ut. Du deltar fortlöpande i utvecklingsarbete inom enheten.

Upphandlingsgruppen arbetar med att förse KTH:s anställda med de varor och tjänster de behöver för sitt dagliga arbete inom forskning, utbildning och samverkan. Behoven är av skiftande karaktär allt från kontorsmaterial och tjänster till avancerade forskningsutrustningar. Upphandlingsgruppen ansvarar för och genomför samtliga upphandlingar över direktupphandlingsgränsen samt arbetar även med e-handelsfrågor och rutiner för avrop i KTH:s elektroniska beställningssystem. Upphandlingsgruppen som är placerad på KTH Campus i centrala Stockholm består av idag av fjorton personer varav sju är upphandlare.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är civilingenjör, naturvetare, högskoleingenjör eller med annan relevant akademisk examen och har intresse av att utvecklas inom upphandlingssfären.
Du har ett par års arbetslivserfarenhet inom lämpligt område.

Du har god analytisk förmåga och är lösningsfokuserad. Vidare är du kommunikativ och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Arbetet ställer krav på god samarbetsförmåga och att du som person är strukturerad, kreativ och flexibel. Du har god vana att snabbt sätta dig in olika stödsystem.

Utbildning i upphandling/inköp är meriterande. Erfarenhet av affärsfrågor och erfarenhet av projektledning är meriterande. Det är meriterande med erfarenhet av försäljning eller inköp för privat sektor. Vidare är erfarenhet av inköp, upphandling eller projektledning inom bygg och fastighetsbranschen, IT-branschen eller av tjänster meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Fackliga representanter

Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan

Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Övrigt

Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

Vi tillämpar sex månaders provanställning.

För information om Behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 2
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: VP-2019-0193
Kontakt: Catarina Wireklint, 08-790 70 25
Sista ansökningsdag: 2019-05-27


Sista ansökningsdag
2019-05-27

Referensnummer
VP-2019-0193

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb