Upphandlare med förkärlek för entreprenader till VA SYD

VA SYD bidrar till ett hållbart samhälle genom att leverera friskt dricksvatten, hantera dagvatten, rena avloppsvatten och ta hand om hushållsavfall på ett ansvarsfullt sätt. Vi är drygt 350 medarbetare som arbetar med stort engagemang för en hållbar utveckling. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år.

På VA SYD arbetar vi aktivt för vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Brinner du för att göra bra affärer som leder till samhällsnytta inom ett utav de viktigaste områdena inom infrastruktur? Då kan det här vara utmaningen för dig. VA SYDs ambition är att utveckla den goda offentliga affären, med fokus på hållbara, innovativa och effektiva upphandlingar.

Just nu står upphandlingsfrågor i fokus och VA SYDs ambition är att ge upphandlingsenheten utrymme att växa! Vi söker därför en engagerad, utåtriktad självständig upphandlare till vår verksamhet. Ditt uppdrag är att göra goda, sunda affärer åt VA SYD vilket sker genom upphandlingar enligt lagen om offentlig upphandling (LOU/ LUF). Du ser till att VA SYDs upphandlingsprocess sker på ett affärsmässigt sätt samt vägleder verksamheten genom hela upphandlingsprocessen med ett leende på läpparna.

Uppgifterna innebär allt från att skriva förfrågningsunderlag, granska upphandlingsdokument, utvärdera och att medverka i olika utredningsuppdrag, till att ingå i projekt för att utveckla upphandlingsverksamheten. Verksamheten hos oss bedrivs ofta i projektform där du kommer att arbeta tillsammans med kollegor med andra expertkompetenser. Du kommer även att arbeta med kontinuerliga förbättringar av våra arbetssätt och metoder.

Rollen innebär att du har ett brett kontaktnät såväl internt som externt och tillsammans fungerar upphandlingsenheten som rådgivare för verksamheterna och kollegor i upphandlingsfrågor för hela förbundet. Du har tillgång till interna resurser, exempelvis verksamhetsutvecklare, kommunikatörer och jurister som stöttar dig i ditt arbete.

Det är viktigt att våra medarbetare håller en hög kompetens och vi är därför positiva till nätverk och utbildningar som bidrar till att utveckla dina förmågor.

VA SYD erbjuder bland annat flextid, kompetensutveckling, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi arbetar i nyrenoverade lokaler nära Malmö centralstation.

Kvalifikationer

Vill du vara med och utveckla upphandlingsfunktionen inom VA SYD? Vi söker dig som vill arbeta i enlighet med VA SYDs värdeord; engagemang, miljö, kvalitet och lyhördhet.

För att vara kvalificerad för tjänsten ska du ha minst ett års relevanta högskolestudier, exempelvis inom ekonomi eller juridik. Tidigare erfarenhet från arbete med offentlig upphandling är ett krav. Vi ser också att du har god kännedom om LOU/LUF och att du eventuellt har eller haft ett specialistområde, till exempel entreprenadupphandlingar eller tjänsteupphandlingar.

Du är van vid att sammanställa resultat och göra riskanalyser. En positiv attityd, god argumentationsteknik och god samarbetsförmåga är en förutsättning för tjänsten, liksom att kunna uttrycka sig tydligt på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av olika elektroniska upphandlingssystem, avtalsdatabaser och inköpsanalyssystem.

För att kunna bidra till att våra upphandlingar ger optimal affärsnytta ser vi gärna att du som söker är kvalitets- och målmedveten. Du ska vara lyhörd och ha förmåga att själv planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Som person är du noggrann, självständig, utåtriktad och värnar om goda relationer inom arbetet.

Övrigt

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv.

Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat. 

https://www.vasyd.se 

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.


Sista ansökningsdag
15 april 2018

Kontaktpersoner
Stefan Åkesson
Avdelningschef Ekonomi
Telefonnummer: 040-635 02 47

Jeanette Hall
Upphandlare
Telefonnummer: 040-635 0613

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.