Danderys kommun söker Upphandlare och Entreprenadupphandlare

Danderyd är en vacker grönskande storstadskommun omgiven av vatten och belägen strax norr om Stockholm. Vi är drygt 32 000 invånare och har småstadens fördelar med storstadens möjligheter inom räckhåll. Vi är ca 1750 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. Vi vill att varje medarbetare ska känna arbetsglädje och stolthet samt genom sitt uppdrag bidra till kommunens utveckling.

Arbetsuppgifter

Du ansvarar för att planera och självständigt genomföra varje upphandlingsprojekt. I vissa projekt medverkar du i en styrgrupp alternativt samordnar själv interna kompetenser för rätt kravställning inför upphandlingen.

Du ansvarar för inläggning och uppdatering av din del av avtalsdata och dokument i avtalsdatabasen.

Du deltar aktivt i upphandlargruppen för erfarenhetsutbyte, reflektioner av rättslägen, utveckling av gemensamma rutiner och mallar samt bidrar vid analyser av inköp- och upphandlingsutfall.

Du ansvarar för att ditt arbete görs på ett professionellt och affärsmässigt sätt enligt gällande lagar, rättspraxis, styrdokument och riktlinjer inom upphandlings- och avtalsområdet med fokus på det specifika upphandlingsområdet.

Som entreprenadupphandlare får du en central roll och ingår i administrativa avdelningen på tekniska kontoret.
Du har en specialistfunktion och samarbetar med projektledare och handläggare.
Du är en kunskapsresurs för andra på förvaltningen och bidrar med din specialistkunskap inom entreprenadjuridik och upphandling.

Entreprenadupphandlare är ansvariga för tekniska kontorets upphandlingsstrategi och följer upp, utvärderar och utvecklar verksamheten inom området.

Kvalifikationer

Du bör ha relevant examen inom offentlig upphandling, t ex högskoleexamen eller YH-utbildning alternativt har förvärvat kunskaper inom offentlig upphandling, avtalsrätt och köprätt genom längre arbetslivserfarenhet. Du kan officeprogrammen väl. Det är meriterande om du tidigare upphandlat i en kommun och om du arbetat i ett digitalt upphandlingssystem.

För dig som söker entreprenadupphandlartjänsten är följande meriterande om du har allt eller något av följande: – genomfört entreprenadupphandlingar – arbetat med offentlig upphandling och inköpsfrågor inom fastighetsbranschen och anläggningsbranschen – expertkunskaper inom byggentreprenader – erfarenhet av projektledning Har du intresse av att arbeta med entreprenadupphandling på tekniska kontoret men saknar utbildning?

Har du god erfarenhet av upphandling av varor och tjänster, rätt kvalifikationer och personliga egenskaper utbildar vi dig inom entreprenadupphandling.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Löneform: Månadslön
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2017-10-31, Tjänsterna tillsätts snarast möjligt. Ansökningar bearbetas löpande och tjänsterna tillsätts så snart rätt kandidat för respektive tjänst har inkommit med ansökan.
Antal platser: 2

Ansökan

Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.
Senaste ansökningsdag: 2017-10-30.
Arbetsgivarens referensnummer: A705651

Danderyds kommun strävar efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många trevliga och kunniga medarbetare. Mer information om vår verksamhet hittar du på www.danderyd.se.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Danderyds kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande önskar vi att du skickar in din ansökan digitalt enligt ovan.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Kontaktperson

Kettlyn Jöesaar,
Upphandlingschef
Tel: 08-56891058