Upphandlare till Konkurrensverket (vikariat)

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och samtidigt ha balans i livet?
Då är Konkurrensverket någonting för dig.

På Konkurrensverket arbetar två upphandlare. En av upphandlarna ska vara tjänstledig ett år.

Dina uppgifter 

Som upphandlare på Konkurrensverket planerar, ansvarar för och genomför du upphandlingar av varor och tjänster. Du tillhör den administrativa avdelningen och arbetet sker på uppdrag av och i samarbete med olika avdelningar inom myndigheten. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering av inkommande anbud samt avtalsskrivning. I arbetet ingår även att informera internt om inköpsarbetet. Du har också möjlighet att vara delaktig i myndighetens praktiska utvecklingsarbete inom området.

Kvalifikationer  

Du har:

  • Minst ett års erfarenhet av arbete med offentlig upphandling
  •      Erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar

från centrala ramavtal

  •      God datorvana samt goda färdigheter i Office-programmen
  •      God muntlig och skriftlig förmåga

Förmågan att självständigt planera, strukturera och genomföra arbetsuppgifter inom givna ramar är viktig. Du behöver ha god samarbetsförmåga och kommunikationsförmåga.

Det är meriterande om du har:

–     Utbildning inom offentlig upphandling

–     Erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem

–     Erfarenhet av avtalsuppföljning

–     Erfarenhet av upphandling av IT-tjänster

Upplysningar  

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår hemsida. Anställningen är ett vikariat på drygt ett år. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till:

Stefan Jönsson, administrativ chef och Helena Aleberg Björkander, personalhandläggare. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (Saco) och Åsa Lövström (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

Genom din ansökan samtycker du till behandlingen av dina personuppgifter enligt personuppgiftslagen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Sista ansökningsdag är den 2018-05-18

Välkommen med din ansökan!