Upphandlare till Linköpings kommun

Sista ansökningsdatum: 2020-09-13
Referensnummer: 5533
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Om arbetsplatsen

Linköpings kommun köper varor, tjänster och entreprenader för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling.

Upphandling och inköp är en nyetablerad verksamhet i Linköpings kommun. Tidigare ingick kommunens upphandlingsverksamhet i ett kommunalförbund under namnet Upphandlingscenter, vilket var ett samarbete mellan Norrköpings och Linköpings kommun. Sedan 1/1 2020 har dock respektive kommun etablerat egna upphandlingsfunktioner. Eftersom Upphandling och inköp är inne i en uppstarts- och utvecklingsfas får du möjlighet att vara med och bygga upp denna enhet.

Placeringen är Storgatan 50 i centrala Linköping och till årsskiftet 21/22 sker en flytt till nybyggda lokaler i Ebbepark, en ny stadsdel där innovativa och sociala miljöer växer fram med närhet till naturen.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare i Linköpings kommun drivs du av att göra en god affär där verksamheten får kvalitet till rätt pris samtidigt som du ser till att affären bidrar till en social och ekologisk hållbar utveckling. För att uppnå detta samverkar du med kravställare och olika expertfunktioner företrädesvis från kommunens förvaltningar. Du har en styrande, konsultativ och stödjande roll gentemot verksamheterna. Arbetet kräver taktiskt och strategiskt tankesätt samt en hög grad av affärsmässighet i kombination med fokus på det juridiska perspektivet. Du kommer bli kategoriansvarig för omsorgsupphandlingar, vilket är ett stort och viktigt område i kommunens kärnverksamhet. Utöver denna kategori kommer du även att göra andra upphandlingar av både varor och tjänster.

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning eller YH-utbildning med relevant inriktning, alternativt motsvarande kunskap förvärvade genom yrkeserfarenhet. Utbildning och yrkeserfarenhet inom Offentlig Upphandling (LOU) och/eller vård och omsorg är meriterande. Vi ser vidare att erfarenhet av att lämna anbud i upphandlingar är meriterande.

Du har god förmåga att uttala dig på svenska i tal och skrift då du kommer formulera tydliga krav mot anbudsgivare. Kunskap om Office-paketet (Word och Excel) är ett krav och har du kunskap om e-upphandlingsverktyg är det meriterande. Vidare är kunskap om avtalsrätt tillsammans med god kunskap inom det juridiska språket meriterande.

Som upphandlare är du trygg och stabil och har mod att agera efter din övertygelse. Du har god förståelse för hur människor tar till sig budskap och anpassar med tydlighet information till mottagaren. Du har lätt för att skapa kontakter och är social och utåtriktad i yrkesmässiga sammanhang. Strukturerad, planerad och organiserad är egenskaper som beskriver dig som person och du arbetar utifrån ett serviceinrikat synsätt. Du är väl insatt i upphandlingsarbete, där din förståelse för de fackmässiga termerna i arbetet är särskilt bra och du underhåller kontinuerligt din specialistkunskap.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Sysselsättningsgrad: 100 %
Antal lediga befattningar: 1
Ref. nr: 5533

Om Verksamhetsstöd och service

På förvaltningen Verksamhetsstöd och service finns kommunens interna tjänster och servicefunktioner samlade. I vår mångfasetterade förvaltning ingår verksamheterna Ekonomiservice, HR-service, Kontakt Linköping, LKDATA, Upphandling och inköp, eLärandeCenter och Stadsarkivet. Att arbeta inom Verksamhetsstöd och service innebär att du är med och bidrar till utvecklingen av kommunens verksamheter och kommunövergripande servicelösningar. För att säkerställa en god och användbar service strävar vi ständigt efter att ligga i framkant – oavsett om det gäller att lösa våra kunders utmaningar, hitta nya effektiva metoder eller digitalisera processer.

Om Linköpings kommun

Linköping är platsen där du möter framtiden. Här finns en snabbt växande stad med hållbarhet, högteknologi och nytänkande i fokus. Vår stad är en välkomnande och livsvänlig plats. En stad där allt är möjligt. Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill förbättra vardagen, framtiden och livskvalitén för Linköpingsborna. Som arbetsgivare har vi höga ambitioner. Vi arbetar ständigt med att hitta nya vägar för att på bästa sätt möta våra gemensamma utmaningar. Vill du vara med på resan?

För dig med skyddad identitet

Kontaktpersoner

Jörgen Svensson, Verksamhetschef, 013-20 73 78, jorgen.j.svensson@linkoping.se
Daniel Czitrom, Upphandlingsstrateg, 013-29 48 61, daniel.czitrom@linkoping.se
Rebecca Löfstrand, HR-konsult, 013-20 32 84, rebecca.lofstrand@linkoping.se
Britt-Marie Sandström, Facklig företrädare Vision, 013-20 71 40, britt-marie.sandstrom@linkoping.se
Johanna Jungeklint, Facklig företrädare DIK, 013-20 60 96, johanna.jungeklint@linkoping.se
Eva Stjärnström Nilsson, Facklig företrädare SSR, 013-20 78 54, eva.stjarnstrom-nilsson@linkoping.se


Sista ansökningsdatum
2020-09-13

Referensnummer
5533

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb