Upphandlare till Solna stad

Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Tekniska förvaltningen i Solna stad har en viktig roll i stadens utveckling. Vi erbjuder solnaborna en ren, trygg och välfungerande stadsmiljö och förser stadens verksamheter med ändamålsenliga och effektiva lokaler. Stadsmiljöavdelningen ansvarar för stadens gator, trafik, parker samt renhållning och avfall. Fastighetsavdelningen förvaltar och genomför investeringar i stadens fastigheter och samverkar med andra förvaltningar vid om- och nybyggnationer.

Tekniska förvaltningen rekryterar nu en ny upphandlare för att stärka sin upphandlingsenhet. Är du vår nya teammedlem?

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare vid tekniska förvaltningen ansvarar du för att driva och koordinera flera parallella upphandlingar och avrop från ramavtal. Du ansvarar för hela upphandlingsprocessen från behovs- och marknadsanalys till det att kontrakt tecknas. När upphandlingen är klar bidrar du till implementeringen av avtalet i verksamheten. Staden har väl utvecklade policys, riktlinjer, anvisningar, processtöd och mallar för både upphandling, entreprenörsstyrning och avtalsuppföljning. Du utgår från de styrande dokumenten och använder processtöd och mallar i det dagliga arbetet.

Vem är du?

Du har utbildning med inriktning ekonomi, ingenjör, eller motsvarande utbildning inom upphandling eller inköp. Vi ser gärna att du har erfarenhet av entreprenadupphandling och de allmänna bestämmelserna inom byggbranschen. Vidare har du arbetat med upphandling i offentlig sektor och därmed har god kännedom om LOU. Du kan vara ny i din karriär eller har arbetat i ett antal år, för oss är din ansökan minst lika relevant oavsett!

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten och att du vill växa tillsammans med oss här i Solna. För att lyckas i rollen som upphandlare är det viktigt att du har ett stort intresse för upphandling, utveckling och förändring. Du tar egna initiativ, söker information och sätter dig in i tjänsten/det område som ska upphandlas.

I din roll som upphandlare arbetar du självständigt och ingår i ett större team med upphandlare där god samarbetsförmåga samt förmåga att knyta kontakter är avgörande för att lyckas. Din sociala säkerhet och kommunikativa förmåga hjälper dig i ditt arbete och du är lyhörd för verksamhetens behov. Det är meriterande om du har erfarenhet av förstudie/marknadsanalys och kravställning av tjänster i förfrågningsunderlag. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och du behärskar svenska språket väl i tal och skrift.

Vidare är du ekonomiskt medveten, ansvarsfull och omdömesgill. Du är van vid att arbeta metodiskt och strukturerat mot tydliga deadlines. För tjänsten krävs också att du behärskar Officepaketets olika delar väl. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i digitala upphandlingsverktyg. Kunskaper i upphandlingsverktyget Tendsign och Creditsafe är meriterande.

Din roll

Din roll är strategisk och operativ, du tar fram projektdirektiv för upphandlingen som ligger till grund för styrning av din arbetsgrupp samt skriver förfrågnings-underlag och har nära samarbete med dina kollegor. Som upphandlare är din funktion att utgöra stöd för förvaltningens verksamhetsansvariga samt leda upphandling och medverka vid avtalsuppföljning.

Mer information

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande och vi vill rekommendera att du skickar in ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag 2018-06-18.

För frågor är du välkommen att kontakta Kiarash Kaffashpour, stabschef, 08-746 17 34 eller Lars Jolérus, förvaltningschef, 08-746 1201.

Facklig företrädare

Marika Lindhagen, Vision, 08-746 15 48.

Trudy Lund, Naturvetarna, 08-746 35 21.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.