Upphandlare till Solna stad

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Tekniska förvaltningen i Solna stad har en viktig roll i stadens utveckling. Vi erbjuder solnaborna en ren, trygg och välfungerande stadsmiljö och förser stadens verksamheter med ändamålsenliga och effektiva lokaler. Stadsmiljöavdelningen ansvarar för stadens gator, trafik, parker samt renhållning och avfall. Fastighetsavdelningen förvaltar och genomför investeringar i stadens fastigheter och samverkar med andra förvaltningar vid om- och nybyggnationer.

Är du utbildad inom ekonomi med inriktning mot upphandling eller inköp och befinner dig i början av karriären? Då kan det vara dig vi söker till vår upphandlingsenhet. Solna är en av Sveriges snabbast växande kommuner och vi letar nu efter dig som vill vara med och förstärka vår verksamhet i rollen som upphandlare. Hos oss kommer du ha nära till beslutsvägarna och får möjlighet att delta i det strategiska utvecklingsarbetet inom upphandling som ständigt pågår i staden. Vill du växa i din roll som upphandlare i en tjänst där kontaktytorna är många och samarbete med människor, internt som externt, står i fokus? Bra! Då är det din ansökan vi vill läsa idag.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare vid tekniska förvaltningen ansvarar du för att driva och koordinera flera parallella upphandlingar och avrop från ramavtal. Du ansvarar för hela upphandlingsprocessen från behovs- och marknadsanalys till det att kontrakt tecknas. När upphandlingen är klar bidrar du till implementeringen av avtalet i verksamheten.

Staden har väl utvecklade policys, riktlinjer, anvisningar, processtöd och mallar för både upphandling, entreprenörsstyrning och avtalsuppföljning. Du utgår från de styrande dokumenten och använder processtöd och mallar i det dagliga arbetet.

Vem är du?

Du har utbildning med inriktning ekonomi, ingenjör, eller motsvarande yrkesutbildning inom upphandling eller inköp. Vi ser gärna att du har erfarenhet av entreprenadupphandling och de allmänna bestämmelserna inom byggbranschen, eller motsvarande erfarenhet. Vidare har du arbetat med upphandling i offentlig sektor, allra helst i kommunal verksamhet, och därmed har du god kännedom om LOU. Kanske är du ny i din karriär eller har arbetat i ett par år, för oss är din ansökan minst lika relevant oavsett! Störst vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet för tjänsten och att du vill växa tillsammans med oss här i Solna.

För att lyckas i rollen som upphandlare är det viktigt att du har ett brinnande intresse för upphandling, utveckling och förändring. Du tar egna initiativ, söker information och sätter dig in i tjänsten/det område som ska upphandlas. I din roll som upphandlare arbetar du självständigt och ingår i ett större team med upphandlare där god samarbetsförmåga samt förmåga att knyta kontakter är avgörande för att lyckas. Din sociala säkerhet och kommunikativa förmåga hjälper dig i ditt arbete och du är lyhörd för verksamhetens behov. Det är meriterande om du har erfarenhet av förstudie/marknadsanalys och kravställning av tjänster i förfrågningsunderlag. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och du behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Vidare är du ekonomiskt medveten, ansvarsfull och omdömesgill. Du är van vid att arbeta metodiskt och strukturerat mot tydliga deadlines.

För tjänsten krävs också att du behärskar Officepaketets olika delar väl. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i digitala upphandlingsverktyg. Kunskaper i upphandlingsverktyget Tendsign är meriterande.

Din roll

Din roll är strategisk och operativ, du tar fram projektdirektiv för upphandlingen som ligger till grund för styrning av din arbetsgrupp samt du skriver förfrågningsunderlag och har nära samarbete med dina kollegor i staben.

Stabens funktion är att både stötta och leda verksamheterna med upphandling och avtalsuppföljning och du rapporterar till stabschefen.

Mer information

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande och vi vill rekommendera att du skickar in ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag 2017-10-30.

För frågor är du välkommen att kontakta Kiarash Kaffashpour, stabschef, 08-746 17 34.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.