Upphandlare till Härnösand

Hos oss arbetar du för en utvecklande och tillgänglig lärmiljö för alla. Vi erbjuder specialpedagogiskt stöd och rådgivning till skolor och förskolor i hela landet, svarar på frågor och erbjuder kurser och konferenser. Vi driver åtta specialskolor, fördelar statsbidrag och utvecklar läromedel. Vi har cirka 1 100 anställda. Välkommen till Sveriges största kunskapsbank inom specialpedagogik.

Arbetsuppgifter
Som upphandlare inom myndigheten kommer du att vara placerad vid Stabsavdelningen och ha en stödjande funktion.

I ditt arbete ingår exempelvis att:
• som projektledare ansvara för planering och genomförande av upphandlingar med skiftande komplexitet inom olika kategorier i enlighet med myndighetens samordnade inköpsprocess.
• självständigt genomföra upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar i samverkan med verksamheten och utifrån verksamhetens behov
• i förekommande fall ge stöd i frågor om direktupphandlingar, avrop mot rangordnade ramavtal och i allmänna inköpsfrågor
• fånga upp inköps- och upphandlingsbehov genom uppföljning och dialog med verksamheten.
• delta i arbetet med att utveckla och effektivisera myndighetens arbetssätt när det gäller inköp och upphandlingar

I arbetet ingår att jobba proaktivt för att myndigheten ska följa riktlinjer och regelverk vid inköp och upphandlingar, vilket bland annat kan innebära att du deltar i informations- och utbildningsinsatser.

Som projektledare för upphandlingar samverkar du med verksamheten i hela kedjan från behovsanalys och fram till dess att överlämning till verksamheten för avrop och beställningar kan ske.

Kvalifikationer
Du har högskoleexamen med ekonomisk eller juridisk inriktning eller annan utbildning som bedöms likvärdig.

Du har minst två års erfarenhet av inköp och upphandlingar samt dokumenterad erfarenhet av Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Vi ser gärna att du har erfarenhet av upphandlingar inom tjänsteområdet, samt av elektronisk beställning, elektroniskt upphandlingsverktyg och av affärssystem. Vana av att driva förändringsarbete är en fördel, liksom god it-vana och erfarenhet av programvaran sharepoint.

Vi söker dig som är strategisk och ser både nuläget och framtiden. Du är lyhörd och har hög integritet samt pedagogisk förmåga. Du bör också ha ett konsultativt förhållningssätt och vara van att arbeta i en stödjande roll. Arbetsuppgifterna kräver god kommunikativ förmåga och vana att uttrycka sig i skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Vi tillämpar sex månaders provanställning.
Tillsvidare.

Ansökan
Referensnummer: 2 STO-2018/337

Övrigt
Vid all rekrytering sätter vi värde på de kvalitéer som jämställdhet och mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss denna gång alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.


Sista ansökningsdag
2018-03-01

Arbetsort
Härnösand

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontaktperson
Ylva Zetterlund
Ekonomichef
010-473 60 17

Fackliga företrädare
Monica Thomsson
SACO-S 010-473 53 51
Martin Hermvik