Upphandlare till Statens inköpscentral

Vill du vara med i våra komplexa upphandlingsprojekt?
Vill du ta nästa steg i karriären och utvecklas tillsammans med vassa kollegor?
Då kan vi erbjuda en spännande tjänst hos oss som upphandlare.

Statens inköpscentral upphandlar och förvaltar 1900 avtal inom ett 30-tal avtalsområden med 730 leverantörer som regelbundet konkurrensutsätts i nya upphandlingar. Enheten för upphandling av varor och tjänster upphandlar statliga ramavtal inom ett stort antal områden, allt ifrån flygresor till tolktjänster, möbler och säkerhetsteknik.

Du kommer att arbeta med 17 kunniga kollegor som håller kompetens och sammanhållning högt. Vi har påbörjat förstudier inom tre nya avtalsområden det senaste året och ytterligare två nya områden kommer att bli aktuella i höst.

Upphandlingarna genomförs i projektform. Där erbjuder vi både rollen som projektmedlem och projektledare. I varje upphandlingsprojekt genomförs en förstudie där externa referensgrupper ingår. Dit bjuds deltagare från andra myndigheter in för att tydliggöra behovet inför upphandlingen. I förstudiearbetet ingår också ofta en marknadsanalys där dialog förs med olika branschaktörer för att fånga upp marknadens synpunkter och förslag inom det aktuella upphandlingsområdet.

Är du vår framtida kollega?

Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av praktiskt arbete med upphandling inom offentlig sektor. I arbetet har du genomfört egna upphandlingar utifrån beställares/referensgrupps behov och är nu intresserad av att fortsätta utvecklas inom området och även leda större projekt.

Du har akademisk utbildning inom juridik, statsvetenskap, ekonomi eller annat relevant område alternativt har du slutfört YH/ KY-utbildning om minst 2 år inom offentlig upphandling.

Du uttrycker dig väl på svenska och engelska, både i tal och i skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom ekonomiområdet alternativt har kompletterande utbildning inom ekonomi.

Rollen som upphandlare

För att lyckas i rollen som upphandlare har du god kunskap om Lagen om offentlig upphandling och om de lagar och regler som reglerar offentlig sektor.  Du har aktuell kunskap om något av upphandlingssystemen som finns på marknaden. Egenskaper som bidrar till att du ska trivas som upphandlare hos oss är god förmåga att hålla tidplaner och strukturera dina arbetsuppgifter.  Att snabbt kunna skifta fokus är också viktigt för att trivas i rollen. Du bidrar med ett stort intresse för utvecklingsfrågor och har en mycket god samarbetsförmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information

Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via ”Sök Jobbet” knappen här iannonsen, inklusive CV och personligt brev, senast den 21 maj 2018. Ange dnr 2.2.2-4444-18.

Kontaktpersoner

Therese Klaar, chef Enheten för Varor & Tjänster, telefon 08-700 06 77; 070-367 09 46 

Karind Edstrand, Saco-S, telefon 08-700 08 48

Hanne Konradsen, ST, telefon 08-700 07 88