Upphandling Södertörn söker en Gruppchef upphandling


Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Brinner du för ledarskapet och har gedigen kunskap om entreprenadinköp? Då kanske det här är rollen för dig? Vi har nyligen utvecklat en ny upphandlingsprocess med affärsområdes- och kundansvar med syftet att möjliggöra bättre affärer och samtidigt erbjuda våra medarbetare breda och attraktiva upphandlarroller. I den här rollen får du utöva ett nära och coachande ledarskap och vara med och bidra på Upphandling Södertörns fortsatta förändringsresa!

Verksamheten

Upphandling Södertörn leder, samordnar och utvecklar sedan hösten 2012 Haninge och Nynäshamns kommuners upphandlings- och inköpsverksamhet. Vårt uppdrag är att genomföra upphandlingar, förvalta avtal, möjliggöra effektiva inköp samt biträda kommunens förvaltningar och bolag med kvalificerad rådgivning i frågor som rör upphandling, inköp och avtal.

Verksamheten har sedan starten 2012 expanderat och idag är vi totalt 25 personer som utgör Upphandling Södertörn. Vi består idag av en upphandlings- och inköpschef, tre gruppchefer för upphandling och inköp med totalt 18 medarbetare samt en förvaltningsorganisation med 3 medarbetare som ansvarar för den samordnade varudistributionen. Organisatoriskt ingår verksamheten i Haninge kommuns ekonomiavdelning.

Uppdraget

Som gruppchef för upphandling inom Upphandling Södertörn leder du ett team om totalt 6 upphandlare inom områdena Bygg & Fastighet, Mark & Anläggning, Transport, Fordon & Drivmedel samt Lokalvård. I rollen ingår personal- och verksamhetsansvar. Du ansvarar även för vissa egna upphandlingar. Fokus i rollen blir att fortsätta utveckla affärsområdes- och kundansvaret inom gruppens områden samt att vara ett sakkunnigt stöd inom framför allt entreprenadupphandling, LOU och ramavtal till dina medarbetare. Du arbetar med ett verksamhetsnära och coachande ledarskap och värnar om våra medarbetare som är vår viktigaste resurs och nyckeln till verksamhetens framgång. Att delta i arbetet med att utveckla rutiner, metoder och processer inom upphandling, inköp och avtalsförvaltning är för dig naturligt. Du ingår i verksamhetens ledningsgrupp och kommer att ha en viktig roll i att vara med och utveckla framtidens Upphandling Södertörn.

Din profil

Vi söker dig med gedigen erfarenhet och förståelse för entreprenadinköp och tillämpningen av standardavtal inom entreprenader såsom exempelvis AMA AF, AB, ABT och ABK. Erfarenhet av offentlig upphandling inom ramen för LOU är starkt meriterande. Du är en trygg ledare och du har med fördel tidigare erfarenhet av en personalledande roll. Det kan även vara ditt första chefsuppdrag om du brinner för att utvecklas som ledare. Även tidigare erfarenhet från arbete i en politikerstyrd organisation är meriterande.

Vid tillsättning av rollen fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är trygg i dig själv och din kompetens. Du är självgående, tar initiativ och kommunicerar på ett tydligt och kärnfullt sätt i både tal och skrift. Du har en hög analytisk förmåga och använder dig av ett strukturerat arbetssätt. Du har ett intresse för människor och har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. Då tjänsten har många kontaktytor ställer det krav på hög servicekänsla, mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att bygga och underhålla relationer och nätverk.

Kontaktperson

I den här rekryteringen samarbetar Upphandling Södertörn med Experis. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Rocafort Svensson på telefon 08-736 28 77. Då vi intervjuar fortlöpande är det viktigt att du ansöker så snart som möjligt, dock senast den 7:e februari 2019.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast möjligt
Löneform: Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Haninge
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/15
Kontakt: Therese Rocafort Svensson, 070 -578 72 77
Facklig företrädare: Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00.
Sista ansökningsdag: 2019-02-07


Referensnummer
2019/15

Sista ansökningsdag

2019-02-07

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb