Upphandling Södertörn söker Upphandlare inom Bygg & Fastighet samt Mark & Anläggning till framtidens inköpsorganisation med ”Sveriges bästa offentliga affärer”

Kommunstyrelseförvaltningen, Ekonomiavdelningen, Upphandlingsenheten

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Upphandling Södertörn söker Upphandlare för entreprenader och ramavtal inom Bygg & Fastighet samt Mark & Anläggning till framtidens inköpsorganisation med ”Sveriges bästa offentliga affärer”

Verksamheten
Upphandling Södertörn leder, samordnar och utvecklar Haninge och Nynäshamns kommuners upphandlings- och inköpsverksamhet. Vårt uppdrag är att genomföra upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader. I uppdraget ingår även att förvalta avtal, möjliggöra effektiva inköp samt biträda kommunens förvaltningar och bolag med kvalificerad rådgivning i frågor som rör upphandling, inköp och avtal. Verksamheten består idag av ca 25 medarbetare inom strategiskt och operativt inköp samt samordnad varudistribution. Vi bemannar kontor i båda kommunerna.

Erbjudandet
Upphandling Södertörn ger dig möjligheten att arbeta i en bred och utmanande upphandlarroll där det finns stora möjligheter både till personlig utveckling och att vara med och forma framtidens inköpsorganisation. Du kommer ingå i ett kompetent och drivet upphandlingsteam.

Vi är i en utvecklingsfas och har organiserat oss i affärsområden och med kundansvar. Just nu söker vi upphandlare av entreprenader och ramavtal till upphandlingsteamet som ansvarar för affärsområdena Bygg & Fastighet och Mark & Anläggning. Vi söker dig som vill vara med på vår fortsatta förändringsresa. Hos oss får du både eget ansvar och goda möjligheter att jobba i lösningsorienterade team som värdesätter ett hjälpsamt och prestigelöst arbetssätt.

Inom Upphandling Södertörn får du löpande kompetensutveckling och möjlighet till omvärldsbevakning och för att kunna bidra till träffsäkra leveranser deltar vi aktivt på utbildningar, konferenser och i relevanta forum. Vi erbjuder marknadsmässig lön, tjänstepension, friskvårdsbidrag, gym, flextid och semesterväxling.

Uppdraget
I uppdraget ingår att självständigt planera och genomföra upphandlingar med huvudfokus inom det egna affärsområdet, ha en nära dialog med både den egna verksamheten och kommunens leverantörer, äga och förvalta avtal samt ha ett kundansvar mot delar av organisationen. Vi ser gärna att du bidrar med dina erfarenheter och idéer till att utveckla våra rutiner, metoder och processer.

I affärsområdet kommer du arbeta fram och följa upp strategier och planering, omvärldsbevaka samt upprätta årsrapportering. Som kundansvarig kommer du att vara kontaktperson mot delar av organisationen och löpande träffa, informera, följa upp inköp samt föra dialog kring upphandlingsbehov och kanalisera dessa till affärsområdesansvariga.

Du har en nära dialog med den egna verksamheten och kommunens leverantörer. Vi hjälper och stöttar varandra vilket innebär att du kommer att genomföra uppdrag även inom andra affärsområden. Som kundansvarig ansvarar du för en strategisk dialog med delar av organisationen och fångar upp upphandlingsbehov i ett tidigt skede och följer upp genomförda inköp. I din roll som upphandlare söker du alltid den bästa affären och söker samordningsmöjligheter. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter och du ska ha förmågan att söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Vi ser gärna att du bidrar med dina erfarenheter och idéer till att utveckla våra rutiner, metoder och processer och i rollen finns det gott om möjligheter att delta i fortlöpande utvecklingsarbete inom verksamheten.

Det här söker vi hos dig
Vi värdesätter nytänkande och söker dig som balanserar ansvar med mod att prova nya sätt. Du som söker har god kännedom om bygg- och konsultbranschen och drifts- och underhållsentreprenader, gärna med erfarenhet av byggprojekt eller entreprenad-upphandlingar i en koordinerande roll, likt arbetsledare eller projektledare.

Vi ser gärna att du som söker har varit affärsansvarig/kontraktsansvarig tidigare och kan, vill och vet hur en affär kommer till, med allt från handlingar till ett färdigt kontrakt. Lämplig högskoleutbildning eller YH-utbildning är meriterande. Likaså kunskaper inom juridik, avtal, entreprenadrätt, LOU, LUF, AF, AMA, AB04, ABT 06 och ABK 09.

För att lyckas i rollen krävs, utöver branschkunskaper och affärsmässiga färdigheter, att du är strukturerad, analytisk och drivande. Du har social kompetens och har lätt för att skapa och underhålla relationer och kan förhålla dig på ett professionellt sätt.

Du har rätt förutsättningar för tjänsten om du har jobbat med entreprenader och konsultuppdrag ur ett inköps- och upphandlingsperspektiv från köpande eller säljande sida. Meriterande är kompletterande utbildning inom områdena upphandling, projektledning och kvalitetssäkring.

Personliga egenskaper
Du är kommunikativ och social och vi förväntar oss medarbetare som vill utveckla och utvecklas inom sitt område. Tjänstens många kontaktytor ställer krav på hög servicekänsla, mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att bygga och underhålla relationer och nätverk. För att lyckas i tjänsten behöver du ha en hög analytisk förmåga och använda dig av ett strukturerat arbetssätt. Som upphandlare ska du kunna arbeta självständigt och med integritet och initiativrikedom fungera drivande i upphandlingsprocessen. Ett brinnande intresse för upphandling och inköp och en förståelse för rollen är en förutsättning!

För tjänsten är det viktigt med en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet och att du kompletterar de andra personerna inom upphandlingsverksamheten.

Övrigt
Tillträde snarast efter överenskommelse. Intervjuer kommer ske löpande så tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag så vi ser gärna att du ansöker så snart som möjligt, dock senast 2019-08-11. Ansökan sker med CV, personligt brev och indikativt löneanspråk. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontakt
För mer information är du välkommen att kontakta Mikael Blomberg, verksamhetschef 08-606 74 46.

Välkommen med din ansökan! Intervjuer kommer ske löpande så tillsättning kan komma att ske innan sista ansökningsdag.

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast möjligt
Löneform: Individuell lönesättning tillämpas
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Haninge
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2019/369
Facklig företrädare: Fackliga företrädare kontaktas via växeln, 08-606 70 00
Sista ansökningsdag: 2019-08-11


Sista ansökningsdag
2019-08-11

Referensnummer
2019/369

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb