Upphandlings-/ inköpskonsult för interna uppdrag inom Göteborgs Stad

Vill du göra goda affärer som upphandlare och vara med i utvecklingen av en internkonsulttjänst inom Göteborgs stad?

Inköp och upphandling söker en erfaren medarbetare till en upphandlingstjänst som innefattar konsultuppdrag för många olika interna kunder inom Göteborgs stad. Detta är en roll som kräver att du är erfaren, har mångsidiga kompetenser och gillar att uppdragen varierar både i typ och omfattning.

Har du erfarenhet från olika delar av inköpsprocessen och vill utvecklas inom upphandlingsområdet eller är du redan en etablerad och erfaren upphandlare som är sugen på nya utmaningar? Detta är jobbet för dig!

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att genomföra upphandlingar på uppdrag från kommunens olika verksamheter, såväl förvaltningar som bolag. Utöver detta kommer du även fungera som ett konsultativt stöd i övriga upphandlings- och inköpsrelaterade frågor.

Vad kan vi erbjuda dig?
• Varierade uppdrag för många olika kunder inom Göteborgs stad
• En stor och kompetent upphandlingsorganisation med allt från upphandlingsjurister och avtalscontrollers till hållbarhetsspecialister och många upphandlarkollegor
• En förvaltning som vill framåt, utvecklas och sätter kundens affär i första rummet
• Erfarenhetsutbyte i det dagliga arbetet och långsiktig kompetensutveckling

Kvalifikationer

Viktiga kvalifikationer är att du har relevant högskoleutbildning inom teknik, ekonomi, juridik eller annat som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska dessutom ha mångårig erfarenhet från kvalificerad handläggning samt stor vana att självständigt driva ärenden framåt. Du har dokumenterat arbete i projektform, helst i en projektledarroll, där både leverans enligt tidplan och den ekonomiska ramen har haft betydande vikt. Att delar av arbetslivserfarenheten är inom inköps- och/eller upphandlingsområdet är en förutsättning.

Önskvärda kvalifikationer är också att du har en mycket god förståelse för hur en vinnande affär kan byggas, du har förmåga att balansera kvalitet mot kostnad med beställaren i fokus. Du bör också ha en grundläggande köp- och avtalsrättslig kompetens.

Personliga egenskaper som vi värderar är att du är trygg i dig själv och har en förmåga att ta egna initiativ och på ett tydligt sätt förmedla dina kunskaper. Du är lyhörd, har ett professionellt förhållningssätt och är mål-, kvalitets- och serviceinriktad. Vi fäster stor vikt vid din förmåga att arbeta i projektform och att du därför har god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Övrig information

Ansökan ska innehålla en presentation av den sökande i ett personligt brev och ett komplett CV. Annan dokumentation som kan bli aktuell att visa upp kommer att begäras i samband med eventuell kallelse till intervju.

Under ansökningstiden kan det vara begränsad möjlighet för oss att svara på eventuella frågor. Maila gärna din fråga till någon av kontaktpersonerna: fornamn.efternamn@ink.goteborg.se


Sista ansökningsdatum
2018-08-12

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner
Anders Kvist
Avdelningschef upphandling
Telefon: 031-366 37 05

Fackliga företrädare
Dirk Wallem
Vision
Telefon: 031-366 37 41

Maja Ohlsson
SACO
Telefon: 031-366 37 96