Upphandlingschef Region Dalarna

Hos oss på Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hälsosamt Dalarna!
Vi är länets största arbetsgivare med över 8500 medarbetare inom en mängd olika yrkesområden och den totala omsättningen är drygt 10 miljarder kronor.

Arbetsuppgifter

Upphandlingsavdelningen är centralt placerad vid regionens ekonomienhet och är regionens expertstöd avseende upphandling. Upphandlingsavdelningen genomför samtliga upphandlingar (förutom byggentreprenader och förbrukningsmaterial), dessutom ingår rådgivning och att genomföra interna utbildningsinsatser.

Du kommer att vara placerad på regionkontoret i centrala Falun och ingå i upphandlingsavdelningen som består av en biträdande upphandlingschef, 6 upphandlare, 1 avtalscontroller, 1 upphandlingsassistent och 1 upphandlingsjurist.

Vi söker dig som på ett entusiasmerande sätt vill leda, utveckla och samordna arbetet vid upphandlingsavdelningen tillsammans med dina medarbetare. Du har fokus på goda affärer med hög affärsmässighet, allt inom ramen för gällande upphandlingslagstiftning. Som upphandlingschef har du ansvar för avdelningens personal och ekonomi och du är direkt underställd ekonomidirektören. Övergripande innefattar rollen att ansvara för att leda och planera Region Dalarnas anskaffning av varor och tjänster. Du förväntas även vara regionens representant i lokala, regionala och nationella forum för upphandlingsfrågor när så krävs.

Uppdraget som upphandlingschef är tidsbegränsat med en tillsvidare anställning i grundprofessionen inom Region Dalarna. Du ingår i ekonomienhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en bred chefserfarenhet och kunskap att driva förändring och sätta upp mål för verksamheten. Du är analytisk, målinriktad, kvalitetssäker och en bra kommunikatör som har förmåga att tänka i nya banor och inte är rädd att utmana traditioner. Du agerar med ett strategiskt framtidsorienterat förhållningssätt och har en förmåga att se hela bilden.

Du har akademisk utbildning gärna inom ekonomi eller juridik alternativt har en erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig. Du har erfarenheter från inköp och upphandling generellt. Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig upphandling, kunskap inom LOU och om du har erfarenhet av att ha lämnat anbud på offentliga upphandlingar.
Vi söker en person som har lätt för att samarbeta, skapa och utveckla relationer såväl internt som externt och som kan uttrycka sig väl i tal och skrift. Erfarenhet från arbete inom en politiskt styrd organisation ses som meriterande.

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet och ställer stora krav på din förmåga att samarbeta, skapa goda resultat och ett positivt utvecklings- och arbetsklimat. En vilja och ett intresse för att utvecklas inom området är mycket viktigt och vi förväntar oss att du arbetar för en bra arbetsmiljö.

Övrigt

Region Dalarnas uppgift är att göra Dalarna till en ännu bättre plats att leva på. Vi har ett brett uppdrag så möjligheterna är stora att du hittar ditt drömjobb hos oss! Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, hjälpmedel, kollektivtrafik och folkhögskolor, samt arbetar med folkbildning, forskning, folkhälsa och kultur. Vi arbetar också med utvecklingsfrågor inom infrastruktur, näringsliv, arbetsmarknad och miljö. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på regiondalarna.se/jobb Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Om tjänsten
Befattning: Upphandlingschef
Ort: Falun
Anställningsform: Tillsvidare
Antal tjänster: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ref nr: 50:2020:177
Ansök senast: 2020-02-17

Upplysning


Ansök senast
2020-02-17

Ref nr
50:2020:177

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb