Upphandlingschef till KTH

KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, historia och filosofi.

Det gemensamma verksamhetsstödets (GVS) uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är vi inom verksamhetsstödet policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.

Som upphandlingschef för KTH kommer du tillhöra Ekonomi inom GVS. Ekonomi är policy- och regelskapande, rådgivande, samordnande samt utvärderande vilket bland annat innebär att avdelningen fastställer föreskrifter och rutiner för ekonomihantering och upphandling vid KTH. Ekonomi leds av KTH:s ekonomichef och består av lite över 50 anställda fördelade på controller-, redovisnings-, reskontra-, system- och upphandlingsgruppen.

Arbetsuppgifter
KTH söker nu en upphandlingschef tillika gruppchef för upphandlingsgruppen som idag består av 16 medarbetare. Upphandlingsgruppen är regelskapande, rådgivande, samordnande och utvärderande gentemot verksamheten i upphandlingsfrågor. Upphandlingsgruppens veksamhet vilar på tre ben, upphandling, e-handel och avtalsuppföljning. I rollen som upphandlingschef för KTH kommer du leda, stärka och utveckla KTH:s processer och rutiner inom upphandlingsområdet. Gruppen ansvarar för genomförande av samtliga upphandlingar på KTH där värdet på upphandlingen överstiger direktupphandlingsgränsen, KTH:s E-handel, överprövningsärenden i upphandlingar och avtalsuppföljning. Inom gruppen ligger också det operativa ansvaret för inköpssamordning inom GVS.

Du kommer till exempel att:

  • Arbeta strategiskt med frågor inom gruppens ansvarsområde
  • Personal- och arbetsmiljöansvar för de 16 medarbetarna i upphandlingsgruppen
  • Ingå i ledningsgruppen för Ekonomi inom GVS
  • Leda KTH:s inköpsnätverk
  • Till viss del arbeta operativt med upphandlingar och handlägga eventuella överprövningar

Rollen innebär nära samarbete inom gruppen och med avdelningar inom GVS samt många kontaktytor med KTH:s beslutsfattare och olika skolor. Du rapporterar till KTH:s ekonomichef och placering för tjänsten är i KTH:s fina och luftiga lokaler på Drottning Kristinas väg 6.

Du erbjuds en utvecklande roll där dina kunskaper om upphandling och din förmåga att leda en mångfunktionell grupp är avgörande. KTH erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och värnar om sina medarbetare. Du som medarbetare erbjuds en trygg anställning med goda personalförmåner, möjligheten till flexibla arbetstider och mycket mer som du kan läsa om här.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en akademisk examen inom juridik, ekonomi eller teknik samt flerårig erfarenhet av liknande ansvarsområden från en komplex verksamhet. Mycket god kännedom om lagen om offentlig upphandling (LOU) och dess praktiska tillämpning samt flerårig erfarenhet av att självständigt utföra upphandlingar är ett krav för att klara av rollen. Du har dokumenterat god ledarerfarenhet underbyggd av tillgänglighet och omtanke, och har tidigare haft personalansvar där du lett större grupper under förändring och utveckling. Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med liknande ansvarsområden från universitet- och högskolesektorn samt erfarenhet från överprövningar.

För att lyckas i rollen är du strategisk och kan identifiera långsiktiga mål och skapa planer för hur dessa ska nås. Du är drivande, engagerad och tydlig i din kommunikation men samtidigt lyhörd med förmågan att skapa förtroende i verksamheten. Då du kommer att samarbeta med många olika funktioner inom KTH så ser vi även att du är samarbetsinriktad, relationsskapande samt har en hög integritet och ett flexibelt förhållningssätt. Vidare har du förmågan att skapa en god arbetsmiljö genom ett entusiasmerande och coachande ledarskap.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Fackliga representanter
Du hittar kontaktuppgifter till fackliga representanter på KTH:s webbsida.

Ansökan
Du ansöker via KTH:s rekryteringssystem. Du som sökande har huvudansvaret för att din ansökan är komplett när den skickas in. Din kompletta ansökan ska vara KTH tillhanda senast sista dagen för ansökningsperioden.

Vid tillsvidareanställning tillämpar KTH 6 månaders provanställning.

Övrigt
Jämställdhet, mångfald och avståndstagande från alla former av diskriminering är både en kvalitetsfråga och en självklar del av KTH:s värdegrund.

För information om behandling av personuppgifter i samband med rekrytering läs mer här.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Löneform: Månadslön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Stockholm
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: VP-2019-0340
Kontakt: Rekryteringskonsult Elin Yeap, elin.yeap@academicwork.se
Sista ansökningsdag: 2019-08-14


Sista ansökningsdag
2019-08-14

Referensnummer
VP-2019-0340

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb