Upphandlingschef till MKB

Är du en entusiasmerande och erfaren ledare med grunden i upphandlingsprocessen och LOU? Söker du ledarskapet och möjligheten att vara med och utveckla MKB:s affär? Då kan du vara den vi söker för tjänsten som upphandlingschef till MKB Fastighets AB.

Vi erbjuder

Alla behöver en bra och trivsam plats att bo på. Som medarbetare på MKB får du vara med och utveckla bostadsmarknaden i Malmö, en uppgift som är både utmanande och mycket givande. Du blir en del i arbetet med att förverkliga vår vision ”Hem för var och en” och delar du vår övertygelse lovar vi dig världens roligaste jobb och arbetsplats.

MKB Fastighets AB är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsbolag med över 300 anställda. Med drygt 23 000 lägenheter och 1 000 kommersiella lokaler, till ett värde av ca 35 miljarder kronor, och med 32 procent av hyresmarknaden är MKB det största fastighetsbolaget i Malmö.

Vi arbetar aktivt med jämställdhets- och mångfaldsfrågor och är stolta över att vara det första HBTQ certifierade fastighetsbolaget.

Du erbjuds arbete i en trevlig organisation där man lägger stor vikt vid att skapa både affärsnytta och samhällsnytta och där tre kärnvärden; modiga, enkla och tillsammans, ligger till grund för det arbetet.

Dina arbetsuppgifter

MKB har dagligdags ett stort behov av upphandlade varor, tjänster och entreprenader för att bedriva en fastighetsförvaltande verksamhet. Vi söker nu en upphandlingschef som ska leda MKB:s upphandlingsgrupp i detta arbete. Som upphandlingschef ansvarar du även för bolagets arkiv-och diariefunktion. Upphandlingschefen har personal- och resultatansvar för sex medarbetare; tre upphandlare, en inköpscontroller, en arkivarie och en registrator.

I chefsuppdraget ingår medarbetarsamtal, lönesamtal såväl som att arbeta med personalens utveckling. Som ledare förväntas man verka för en hög medarbetarnöjdhet och arbeta med att låta medarbetarna växa och ta ansvar.

De viktigaste arbetsuppgifterna och ansvarsområdena i tjänsten är:

  • Bedriva strategisk och operativ ledning och uppföljning av verksamheterna med fokus på goda affärer och hög kundnytta
  • Säkerställa att upphandlingar sker enligt plan och att tillsammans med medarbetarna planera för kommande behov.
  • Bedriva ett aktivt utvecklingsarbete avseende rutiner och processer för verksamheterna.
  • Skapa förståelse för och utbilda MKB:s organisation i offentlig upphandling och offentligrättsliga frågor.

Som upphandlingschef arbetar du nära vår bolagsjurist, administrativ chef och övriga stabsfunktioner inom bolaget. Organisatoriskt tillhör verksamheterna MKB:s administrativa enhet.

Din bakgrund

Vi ser att du är en erfaren ledare och är trygg i ditt ledarskap. Du är entusiasmerande, prestigelös och coachande i din ledarstil. Du har god förmåga att lyssna in din omgivning och trivs med att samarbeta med andra.

För att lyckas i rollen som upphandlingschef ser vi även att du har:

  • Flerårig erfarenhet av kvalificerat arbete med upphandling
  • Goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling och övriga lagar/regler inom offentlig verksamhet, till exempel offentlighets- och sekretesslagen
  • Akademisk examen eller motsvarande inom juridik/ekonomi eller liknande, motsvarande arbetslivserfarenhet alternativt

Som person är du driven och mån om att leverera ett affärsmässigt resultat med hög kvalitet och god kundnöjdhet. Du tycker om att leda grupper och är en tydlig kommunikatör i både tal och skrift. Du är strukturerad, analytisk och har en väl utvecklad förmåga att fatta beslut. Rollen kräver även att du har ett strategiskt fokus och agerar med gott omdöme, mognad och hög integritet.

Då tjänsten har många olika kontaktytor ställs krav på god samarbetsförmåga, och förmåga att bygga och underhålla relationer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt och ansökan

I denna rekrytering samarbetar MKB Fastighets AB med Experis, ett företag inom Manpower Group. Tjänsten söker du via ansökningslänken. Vill du ha ytterligare information kan du kontakta rekryteringskonsult, Angela Ekelöf tel. 0340-664271, angela.ekelof@se.experis.com.

Ansök senast den 23 augusti.

Välkommen med din ansökan!


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb