Upphandlingsjurist till Enheten för juridik i Malmö

Gör skillnad. Varje dag.

Region Skåne är en av Sveriges största arbetsgivare med cirka 34 000 anställda inklusive regionens bolag och tillhandahåller viktiga samhällstjänster för mer än 1,3 miljoner invånare i Skåne. Utöver regionens bolag är Region Skåne indelat i olika förvaltningar med ansvar bland annat för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, kultur och administration. Koncernkontoret är en övergripande förvaltning som arbetar mot hela Region Skåne. Enheten för juridik är en del av Koncernstab kansli inom Koncernkontoret, som är Region Skånes centrala tjänstemannaledning. Enheten består idag av tio jurister som ger juridisk rådgivning till Region Skånes verksamheter och bolag.

Arbetsuppgifter

Söker du ett omväxlande jobb i en spännande organisation? Gillar du att utvecklas och lära dig nya saker? Är du en problemlösare som vill jobba med samhällsviktiga utmaningar och frågor? Då är tjänsten som jurist hos oss något för dig!

Enheten för juridik söker nu en jurist med erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete och intresse av att arbeta med samhällsviktiga frågor. Tjänsten är främst inriktad mot upphandlingsrätt och avtalsrätt, men kräver en bred kompetens och vilja att jobba inom de rättsområden som berörs i den juridiska rådgivningen.

Tjänsten innebär bland annat att du kommer att vara Region Skånes ombud i överprövningsprocesser och ge kvalificerad juridisk rådgivning till regionens inköpsavdelningar inför och i upphandlingsprocesser. Därtill kommer du att granska och utforma avtal, bistå vid avtalstolkningar, processer och avtalstvister, genomföra riskbedömningar och hantera frågor om tillämpning av avtal.

Tjänsten ger stort utrymme till långsiktigt och proaktivt arbete. Utbildningsinsatser och annan samverkan med regionens verksamheter och bolag är en naturlig del i tjänsten. I rollen finns även utrymme för ett stort mått av självständighet i den juridiska rådgivningen varför det är viktigt att du har ett gott juridiskt omdöme. I dina arbetsuppgifter ingår också att delta som juridisk sakkunnig i särskilda projekt, medverka i nätverk, förmedla extern juristkompetens samt agera i och inför rättsprocesser. Det förutsätts att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska samt att förmedla juridiska frågeställningar på ett lättbegripligt sätt.

Tjänsten är placerad i Malmö på vårt kontor på Dockan.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har jur. kand. eller juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från till exempel myndighet, advokatbyrå eller bolag. Erfarenhet av notariemeritering från förvaltningsrätt eller tingsrätt är meriterande.

Som jurist har du en välutvecklad analytisk förmåga, ett självständigt och serviceinriktat arbetssätt samt ett gott juridiskt omdöme. Du har god förmåga att identifiera de juridiska frågorna i ett konkret ärende och förmåga att förstå och förmedla vad detta betyder i praktiken.

Som person har du god förmåga att arbeta självständigt och strukturerat. Du är initiativtagande, prestigelös, flexibel och har en stark drivkraft. Därutöver agerar du proaktivt och har ett lösningsinriktat arbetssätt. Du kan hantera parallella ärenden och prioritera mellan olika arbetsuppgifter. Du är duktig på att skapa relationer och du är utåtriktad och förtroendeingivande samtidigt som du tycker om att ge råd och service.

Du bör ha fördjupande kunskaper i LOU, LUF och LOV. Därutöver är det önskvärt att du har fördjupade kunskaper i kommersiell avtalsrätt och intresse av övriga rättsområden som berörs i den juridiska rådgivningen, bland annat EU-rätt, skadestånds- och integritetslagstiftning (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Status för tjänsten

Ref nr: A851771
Antal sökande: 2
Status: Öppen för ansökan

Anställningsvillkor

Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Kommun: Malmö
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Arbetstiden är dagtid måndag – fredag.

Kontaktperson

Camilla Ziegler, chefsjurist
044-309 32 55

Patrik Kastberg, biträdande chefsjurist
044-309 31 45

Lovisa Rosenlöf, rekryterare. Vid frågor rörande rekryteringsprocessen
046-275 27 05

Fackliga företrädare

Mats Andersson, Jusek
040-675 36 87

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö.

På https://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Sista ansökningsdag
2019-03-12

Ref nr
A851771

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *