Upphandlingsledare med gedigen entreprenadkunskap

Har du gedigen kunskap och erfarenhet från bygg- och anläggningsentreprenadbranschen och vill omsätta dina kunskaper i en verksamhet som gör affärer för flera miljarder per år? Känns det intressant att ta sig an investeringsprojekt såsom Tvärbanans utbyggnad till Kista, nya bussdepåer och kommande projekt inom Sverigeförhandlingen? Vi behöver förstärka vårt upphandlingsteam med en affärsinriktad upphandlingsledare så nu har du chansen.

Om tjänsten
Inom upphandlingsenheten arbetar vi fokuserat för att de inköp och upphandlingar vi gör i verksamheten ska vara affärsmässiga och korrekta. Kompetensnivån är hög och med hjälp av varandra bidrar vi till att trafikförvaltningen lättare når sina övergripande mål. Inköp och upphandling är en ny avdelning som numera verkar direkt under förvaltningschefen, detta betyder kortare beslutsvägar och ökat inflytande i viktiga frågor. Avdelningens uppdrag växer sig större och har blivit utpekat som ett särskilt fokusområde för 2018.

Hos oss får du jobba med att:
• omsätta strategier och planer i praktiken
• ansvara för alla verksamhetens upphandlingar
• jobba med kategoristyrt inköp

Vi tillämpar förhandlad upphandling vilket ställer krav på kreativitet och förhandlingsförmåga. Nu vill vi stärka upp vårt team med en medarbetare som kan bidra ytterligare med detta. Våra affärer är ekonomiskt tunga och ofta ligger ett investeringsprograms budget på flera miljarder kronor. Ibland intar du rollen som delprojektledare och ansvarar bland annat för ett projekt tids- och kvalitetsramar.

Vem är du?
Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av bygg- och anläggningsentreprenad och stor kunskap inom affärsförhandling och engelska. Vi tror att du har högskolutbildning eller motsvarande inom exempelvis teknik, ekonomi eller juridik. Det viktigaste för tjänsten är gedigna entreprenadkunskaper och om du behöver vässa din kompetens inom upphandling hjälper vi dig på vägen. Är du en van projektledare med kunskap i någon vedertagen projektmetodik, exempelvis PROPS eller XLPM, är du särskilt intressant för oss.
Som person är du drivande och arbetar strukturerat och metodiskt. Du har ett affärsmässigt förhållningssätt, ett stort engagemang och stark vilja att bidra till utveckling. Samarbetsförmåga liksom talang för att skapa goda relationer och nätverk blir avgörande för hur du kommer att lyckas i rollen. Du har gott omdöme och förmåga att bedriva upphandlingsarbetet med hög grad av integritet.

Att jobba hos oss
Hos oss får du ett stort eget ansvar och möjlighet att bidra med din kunskap för att de affärer vi gör i slutändan leder till ett ökat antal nöjda resenärer. Du kommer i ditt arbete att informera och utveckla intresset för våra upphandlingar på en bredare marknad och ibland ta emot internationella besök från företagsrepresentanter.

Vi sitter i ljusa och trevliga lokaler på västra Kungsholmen och hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken (t-bana Thorildsplan eller Stadshagen). Längs Lindhagensgatan finns ett stort antal lunchrestauranger och bra promenadstråk. Motion och hälsa är viktigt för oss och förutom friskvårdsbidrag erbjuder vi en rad olika hälsofrämjande aktiviteter. Här finns också möjlighet till flexibel arbetstid.
Att jobba hos oss innebär att du bidrar till Stockholms samhällsutveckling tillsammans med kompetenta och engagerade kollegor. Vi jobbar varje dag med att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2 860 000 resenärer. Din insats gör skillnad i en organisation som ligger i framkant inom miljö och hållbarhet.

Information och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis. Har du frågor eller funderingar kontakta Malin Magnusson, tfn 076-780 68 64 eller Therese Rocafort Svensson, tfn 070-5787277.

Vi intervjuar fortlöpande så skicka in din ansökan så snart du kan, dock senast den 15 november. Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner
Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52
Anita Buske, Vision, tfn 08-686 38 26

Webb och sociala medier
För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida sll.se/arbeta-inom-kollektivtrafiken. Du hittar oss också på Linkedin och Facebook, @trafikforvaltningenSLL.

Var med och utveckla framtidens kollektivtrafik tillsammans med oss. Som en del av Stockholms läns landsting ansvarar vi för att alla som bor i eller besöker länet, ska kunna resa med en modern, tillgänglig och säker kollektivtrafik. Med oss tar du dig fram smidigt och miljövänligt på land och till sjöss.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök Jobbet”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande lediga tjänster hos arbetsgivaren


Upphandlingsledare inom IT, läsmer om tjänsten här >>>

Upphandlingsledare inom trafikdrift, läs mer om tjänsten här>>>