Upphandlingsspecialist till Skånetrafiken

Gör skillnad. Varje dag.

Med 250 000 dagliga resenärer har Skånetrafiken en viktig roll i människors liv och det är vårt jobb att se till att de får en enkel och smidig resa. Därför söker vi dig som brinner för att göra skillnad. På riktigt.

Upphandlingsenheten har uppdraget att, med kunden i fokus och med stor affärsmässighet, handla upp tjänster gällande kollektivtrafik i Skåne. Vi är ett professionellt stöd till verksamheten och har ett stort kunnande inom upphandlings-, konkurrens- och offentligrätt. Vi jobbar utifrån ett uttalat samhälls- och nyttoperspektiv.

Arbetsuppgifter

Skånetrafiken och upphandlingsenheten står inför flera stora upphandlings- och utvecklingsprojekt. Vår roll är att tidigt fånga och konkretisera de behov som finns för att på så sätt kunna stötta verksamheten på bästa möjliga sätt. Vill du anta utmaningen som Upphandlingsspecialist och tillsammans med oss vara med att utveckla kollektivtrafiken i Skåne? Vi erbjuder en roll i ett spännande utvecklingsskede på ett växande företag i en tillväxtregion.

Som Upphandlingsspecialist ansvarar du för att, med grund i Upphandlingsenheten och i nära samarbete med avtalsansvariga, driva och delta i upphandlingar och projekt och jobba fram affärsmässiga avtal som för Skånetrafiken mot vår vision. I ansvaret ingår även att följa utvecklingen inom upphandlingsområdet i stort, vara väl insatt i affärsförutsättningarna och förstå vilka krav vi både ska möta och ställa. Du deltar i utveckling av nya avtal och framtagande av nya affärsförutsättningar samt deltar i processarbete, oftast med deltagare från flera funktioner, såväl internt som externt, med syftet att skapa tydliga lösningar och värde för kunden och verksamheten. Du jobbar med alla aspekter av kundupplevelse och avtal och driver upphandlingsprocessen genom väl genomarbetade underlag. Enheten är ett professionellt stöd till verksamheten under hela upphandlings- och avtalsperioden.

Kvalifikationer

Du ska ha en mycket god förmåga att utveckla, konkretisera och skapa attraktiva upphandlingsunderlag som skapar verkligt värde och som bidrar till att Skånetrafiken når uppsatta mål. Du har erfarenhet av att arbeta med upphandling och avtal inom/mot den offentliga sektorn och vet vad som krävs för att gå från idé till affärsavtal.

Vidare har du vana vid:
– Färdigställande av kompletta, konkurrenskraftiga och kvalitativa anbudsunderlag.
– Sammanställning och föredragning av rapporter och beslutsunderlag.
– Att arbeta målstyrt och resultatorienterat.
– Kalkylering och analys av kostnader, intäkt och lönsamhet.

Du har vana av utvecklingsarbete och ska kunna fungera som projektledare, koordinator och kravställare mellan Upphandlingsenheten och övriga verksamheten, men även mot externa partners.

Gällande den formella kompetensen välkomnar vi dig som har universitets-/högskoleutbildning, gärna inom ekonomi, juridik eller inköp, alternativt annan utbildning i kombination med den erfarenhet vi efterfrågar. Erfarenhet av kollektivtrafikbranschen, affärsförutsättningar och anbudskalkylering är meriterande.

Som person är du strategisk, analytisk och strukturerad. Du har helhetssyn, kan se de stora dragen och tänka långsiktigt men även agera i det korta perspektivet och på detaljnivå. Du är positiv i din läggning och vågar tänka i nya banor rent upphandlingsmässigt. Du är en prestigelös teamspelare och van vid att arbeta i en föränderlig miljö. Det är för oss en självklarhet att du kan vara en god ambassadör för våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt, vilka präglar vårt arbete.

Kontaktpersoner

Annika Bondesson, Enhetschef Upphandling
0451-28 86 05

Elin Bechtel, Rekryterare
046-275 27 38

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2017-10-22
Ange referens: A714806

Intervjuer kan komma att ske under ansökningstiden.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.

På Skånetrafiken är vi cirka 370 anställda som arbetar med allt från verksamhetsutveckling, upphandling, trafikplanering, marknadsföring, färdtjänsthandläggning, IT och kundtjänst. Vi arbetar med att utveckla vår trafik och våra tjänster för att våra kunder, som i dagsläget uppgår till 250 000 om dagen, ska kunna resa på ett enkelt och hållbart sätt. Vi arbetar i en visions- och värderingsstyrd organisation med målet ställt på fler och nöjdare kunder.

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.