Upphandlingsstrateg till Skånetrafiken

Gör skillnad. Varje dag.
Inköp och upphandling har uppdraget att, med kunden i fokus och med stor affärsmässighet, handla upp tjänster och utforma attraktiva avtal gällande kollektivtrafiken i Skåne. Vi är affärsmässiga och har ett stort kunnande inom inköp och upphandling. Vi är ett professionellt stöd till verksamheten och en attraktiv samarbetspartner med ett tydligt samhälls- och affärsnyttoperspektiv.

Arbetsuppgifter

Skånetrafiken står inför flera stora upphandlings- och utvecklingsprojekt både vad gäller trafiken och tillhörande digitala tjänster. Vår roll är att tidigt fånga och konkretisera de behov som finns för att på så sätt kunna stötta verksamheten på bästa möjliga sätt.
Vill du anta utmaningen som upphandlingsstrateg och tillsammans med oss vara med att utveckla kollektivtrafiken och dess roll i Skåne? Vi erbjuder en tjänst i ett spännande utvecklingsskede i en expansiv verksamhet i en tillväxtregion.

Inköp och upphandling är ett professionellt stöd till den operativa verksamheten under hela upphandlings- och avtalsperioden och som upphandlingsstrateg ansvarar du för att driva och delta i upphandlingar och projekt. I nära samarbete med avtalsansvariga ansvarar du för att driva och utveckla affärs- och upphandlingsunderlag, skapa affärsmässiga och attraktiva avtal men också medverka i framtagande av nya affärsförutsättningar som skapar värde och som bidrar till att Skånetrafiken når uppsatta mål. I ansvaret ingår att följa utvecklingen inom branschen i stort, vara väl insatt i affärsförutsättningarna och förstå vilka krav vi både ska möta och ställa. Önskvärt är att du kan ta en ledande roll inom enheten gällande juridiska frågor så som sekretess, avtalsrätt och rättsinformatik.
Vi arbetar processorienterat och oftast med deltagare från flera funktioner, såväl internt som externt. Du arbetar med alla aspekter av kundupplevelsen och avtalet och driver upphandlingsprocessen genom väl genomarbetade underlag.

Du arbetar på vårt huvudkontor i Hässleholm. Dit reser du enkelt med tåg på 20 minuter från Kristianstad, 30 minuter från Lund, 45 minuter från Malmö och 1 timme från Helsingborg.

Kvalifikationer

Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att arbeta med att utveckla, konkretisera och skapa attraktiva och affärsmässiga upphandlingsunderlag och avtal som skapar verkligt värde. Du ska vara van vid, och intresserad av, innovations- och utvecklingsarbete. Du är en god förhandlare och har drivit komplexa inköps- eller upphandlingsprojekt och vet vad som krävs för att gå från idé till affärsavtal. Vidare har du erfarenhet av processutveckling och en roll som projektledare, koordinator och kravställare mellan beställare inom den egna organisationen, men även mot externa partners.

Ytterligare erfarenheter vi lägger vikt vid är:
• Kreera avtalsformer med gemensamma drivkrafter, arbeta med olika försörjningsstrategier, ekonomiska kalkyler mm
• Strukturerat arbetssätt med god förmåga att kunna överblicka en stor mängd data, men också kunna gå i detaljer och se dessa relaterat helheten
• Formulera sig klart och tydligt och att med en pedagogisk förmåga göra det komplexa enkelt

Gällande den formella kompetensen välkomnar vi dig som har universitets-/högskoleutbildning, med fördel inom juridik eller inom ekonom och inköp, alternativt annan utbildning i kombination med den erfarenhet vi efterfrågar. Har du erfarenhet av IT-upphandling samt erfarenhet av konkurrenspräglad dialog och/eller innovationsupphandling ser vi det som meriterande.
Som person är du drivande och utvecklingsorienterad. Du har helhetssyn och kan tänka långsiktigt men även agera i det korta perspektivet och på detaljnivå. Du är positiv och tänker i nya banor. Att du är en prestigelös teamspelare och van vid att arbeta i en föränderlig miljö är en förutsättning för att du ska trivas i rollen. Det är för oss en självklarhet att du kan vara en god ambassadör för våra värderingar: välkomnande, drivande, omtanke och respekt, vilka präglar vårt arbete.

Anställningsvillkor

Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Kommun: Hässleholm
Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse.

Kontaktperson

Annika Bondesson, Chef inköp och upphandling
Telefon: 0451-28 86 05 (nåbar v 31 och fr o m v 33)

Gunilla Sjöberg, Rekryterare, GSF Rekrytering
Telefon: 046-275 27 02 (nåbar t o m v 29 och fr o m v 35)

Fackliga företrädare

Jenny Björkman, Vision
Telefon: 0451-28 85 32

Leif Olsson, SACO
Telefon: 0451-28 86 12

Välkommen med din ansökan!

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Skånetrafiken finns till för alla som bor, verkar och reser i Skåne. Varje dag reser hundratusentals människor med någon av våra 14 000 dagliga turer med buss och tåg samt 5 000 serviceresor till jobbet, familjen och vännerna. Genom att resa kollektivt bidrar vi till en bättre miljö, ett levande landskap och ger hela Skåne kraft. Eller skjuts om man så vill.

På https://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Sista ansökningsdag
2019-08-20

Ref nr
A890305

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb