Upplands Väsby kommun söker Upphandlare

Välkommen till oss på Upphandlingsenheten

Upplands Väsby kommun tar nästa steg i byggandet av en modern koncernövergripande upphandlingsenhet, som ska fungera som ett strategiskt stöd för bolag och verksamheter.

Upphandlingsenheten är inne i ett spännande utvecklingsskede och du kommer att bli en del av ett duktigt upphandlingsteam och medverka i utvecklingen och uppföljningen av en effektiv upphandlingsverksamhet Du kommer vid behov ges möjlighet att utbilda koncernens chefer och medarbetare i upphandlings- och inköpsfrågor och interna riktlinjer. Upphandlingsarbetet ska präglas av kund- och leverantörsnytta, öppenhet, tydlighet och laganda. Du rapporterar till upphandlingschefen och ingår i ett team på Kommunledningskontoret.

Vi erbjuder dig ett roligt och spännande jobb i en organisation där det är mycket på gång och som ligger i ett område med snabb utvecklingstakt.

Hur ser din arbetsdag ut?  

Enheten söker en upphandlare som ska fungera som ett stöd för verksamheterna i upphandlings-, avtals- och inköpsfrågor. Du ska ha stort intresse av att självständigt driva upphandlingsprojekt, men självklart knyter vi rätt kompetenser till varje upphandling för att säkerställa kostnadseffektiva och hållbara inköp för kommunen.

– Du ska upprätta avtal i anslutning till genomförda upphandlingar

– Genomföra upphandling av såväl ramavtal som objektsspecifika upphandlingar inom tekniska sidan

– Ge stöd och vägledning till koncernens bolag och verksamheter i deras arbete med uppföljning av ingångna avtal samt uppföljning av leverantörer

– Du ska även initiera och genomföra ramavtalsupphandlingar vid behov

– Du är även med och driver utvecklingen inom upphandlingsområdet och deltar i särskilda projekt

Dina tidigare erfarenheter  

Vi söker dig som har god kännedom om de regelverk som gäller för offentlig upphandling. Du har för rollen relevant utbildning, till exempel högskoleutbildning inom ekonomi, juridik eller YH-utbildning inom området inköp/upphandling. Det är en fördel om du har erfarenhet av driftentreprenader inom tekniska områden.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är duktig på att kommunicera såväl muntligt som skriftligt.

Vem är du?  

Som person är du service- och utvecklingsinriktad och har förmåga att samarbeta såväl internt som externt. Vi söker en positiv och engagerad medarbetare som självständigt driver sina projekt och har kapacitet att driva flera upphandlingar parallellt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.