Uppsala universitet söker Upphandlare

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 40 000 studenter,

7 000 anställda och en omsättning på 6,5 miljarder kronor.

Avdelningen för Ekonomi och Upphandling är en del av Uppsala universitets förvaltning. Avdelningen består av fyra enheter. Enheten för upphandling och inköp är en av dessa och har 21 medarbetare. Vi behöver nu förstärkning och söker en upphandlare.

Arbetsuppgifter: Arbetet består av att självständigt genomföra upphandlingar för universitetet och samverkande lärosäten. Arbetet omfattar hela processen från upprättande av förfrågningsunderlag till förvaltning av avtal. Bland uppdragen finns ramavtal och objektupphandlingar inom t.ex. områdena vetenskapliga instrument, kemikalier, IT, tjänster, inredning av lokaler, information, litteratur och olika typer av förbrukningsmateriel eller dagligvaror.

Kvalifikationskrav: Lång erfarenhet av att arbeta operativt som offentlig upphandlare, relevant högskoleutbildning och/eller motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt. Förmåga att självständigt och i projekt utforma förfrågningsunderlag och utvärdera anbud fordras liksom god kunskap om LOU. Underlagen ska kunna utformas på svenska och engelska. Även anbudsutvärdering sker på båda språken. God samarbetsförmåga behövs och stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Personliga egenskaper:

Vi tror att Du är:

• utåtriktad och positiv
• noggrann och van att arbeta självständigt
• kommunikativ
• ödmjuk med utpräglad servicekänsla
• analytisk och har god samarbetsförmåga
• initiativrik och har lätt för att uttrycka dig stringent i underlag och rapporter

Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt: Erfarenhet av arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor organisation. Har du utbildning inom offentlig upphandling (SIPU, SOI eller motsvarande) är även detta meriterande.

Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.

Tillträde: Snarast.
Anställningsform Tillsvidareanställning Anställningens omfattning Heltid

Upplysningar om anställningarna lämnas av upphandlingschef Roger Himmelsköld 070-425 03 46 och ekonomidirektör Claes Nilsson 070-425 04 63.

Välkommen med din ansökan senast den 15 december 2017, UFV-PA 2017/3954.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Vi tar enbart emot ansökan på det sätt som beskrivs i annonsen.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.