Uppsala universitet söker Upphandlare till enheten för upphandling och inköp

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 42.000 studenter, 7.000 anställda och en omsättning på 6,7 miljarder kronor.

Avdelningen för Ekonomi och Upphandling är en del av Uppsala universitets förvaltning. Avdelningen består av fyra enheter. Enheten för upphandling och inköp är en av dessa och har 21 medarbetare. Vi behöver nu förstärkning och söker en upphandlare.

Arbetsuppgifter
Du ansvarar för att planera och genomföra upphandlingar, i huvudsak av forskningsutrustning och ramavtal. Detta gör du utifrån strategier, riktlinjer, mål, uppdrag och gällande lagstiftning. Du samarbetar i din roll även med enhetens andra roller såsom till exempel inköpare och avtalscontroller. I rollen ansvarar du även för att projektleda referensgrupper, du har också ett huvudansvar för uppföljningar av de avtal du upphandlat. Även här samarbetar du med övriga roller på enheten.

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, teknik eller annan motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Du har erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar under LOU, såväl ramavtal som enskilda objekt. God förmåga att kunna utforma underlag på både svenska och engelska krävs, då universitet till stor del bedriver
gränsöverskridande handel.

Personliga egenskaper
I din roll som upphandlare arbetar du självständigt men ingår också i ett större team där god samarbetsförmåga samt förmåga att knyta kontakter är avgörande för att lyckas. Du trivs när du får arbeta med flera parallella projekt, drivs av att arbeta affärsmässigt och tilltalas av möjligheten att göra skillnad. Vidare har du god analytisk förmåga, är beslutsam och förtroendeingivande. Din sociala kompetens samt kommunikativa förmåga hjälper dig i ditt arbete och du är lyhörd för verksamhetens behov. Du har också god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Arbetet innebär många kontakter och stor vikt kommer därför att läggas vid personliga egenskaper.

Önskvärt och/eller meriterande i övrigt
Erfarenhet av arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor organisation.

Låter det roligt och utmanande? Det är det! Varmt välkommen med din ansökan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas. Det är önskvärt att löneanspråk anges i ansökan.
Tillträde: Snarast
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas.
Anställningens omfattning: Heltid.
Upplysningar om anställningarna lämnas av upphandlingschef Roger Himmelsköld 070-425 03 46.

Välkommen med din ansökan senast den 28 september 2018, UFV-PA 2018/2950.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Snarast
Löneform: Fast Lön
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Uppsala
Län: Uppsala län
Land: Sverige

Facklig företrädare
Ellena Papaioannou, Seko 018-471 3315
Suzanne Borén Andersson, TCO/ST 018-471 6251
Per Sundman, Saco-rådet 018-471 1485


Sista ansökningsdag: 2018-09-28
Ref. nr:
UFV-PA 2018/2950