Uppsala universitet söker upphandlingschef

Kan du: leda och utveckla verksamhet och medarbetare i en komplex organisation?
Har du: gedigen erfarenhet av operativt och strategiskt upphandlingsarbete, kunskap inom LOU och ett kundorienterat förhållningssätt?
Vill du: främja ett öppet arbetsklimat och stärka delaktighet?
Är du: strategisk, strukturerad kommunikativ och leder genom öppenhet och långsiktighet?

Beskrivning
Universitetet upphandlar varor och tjänster för ca 1,3 Mdr per år och upphandlingarna spänner över ett brett område bl.a. tjänster kopplade till olika verksamhetsområden, IT-upphandlingar, resor, konsulttjänster och inte minst forskningsutrustning och vetenskapliga instrument.Avdelningen för Ekonomi och Upphandling (AEU) är en del av Uppsala universitets förvaltning. Avdelningen består av fyra enheter. Enheten för upphandling och inköp är en av dessa och har ca 20 medarbetare.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som vill leda, utveckla och samordna arbetet vid enheten tillsammans med dina medarbetare. Du har fokus på goda affärer med hög affärsmässighet inom ramen för upphandlingslagstiftningen. Som upphandlingschef har du ansvar för enhetens personal och ekonomi och är direkt underställd ekonomidirektören. Rollen omfattar att ansvara för upphandling avseende universitetets anskaffning av varor och tjänster samt även att, på en övergripande nivå, ge stöd i upphandlingsfrågor och samordna dessa såväl internt som externt. I enhetens uppdrag innefattas även underhåll och förvaltning av universitetets e-handel och distribution av universitetets programvarulicenser.

Du kommer bidra till att säkerställa att upphandling och inköp för Uppsala universitet präglas av kompetens, effektivitet och rättssäkerhet.

Du ingår i avdelningens ledningsgrupp och verkar därigenom för hela avdelningens utveckling. Med ditt gedigna kunnande och din coachande ledarstil, kommer du att bidra till att utveckla befintliga arbetssätt och processer samt att driva strategiskt arbete inom upphandlingsområdet.

Kvalifikationskrav

Vi söker dig som har:
• Flerårig erfarenhet som chef med ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö
• Relevant akademisk examen (ekonomi, juridik) alternativt motsvarande utbildning och kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Erfarenhet av operativt och strategiskt upphandlingsarbete liksom god kunskap om LOU
• Flerårig erfarenhet av framgångsrikt utvecklingsarbete av verksamhet och organisation, sannolikt i en komplex miljö
• Ett ledarskap som främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara
• Förmåga att som ledare följa upp, återkoppla och ge medarbetare stöd och möjligheter till utveckling
• God organisationsförmåga och arbetar med struktur och tydlighet
• Mycket god samarbetsförmåga, kommunicerar väl, skriftligt och muntligt på svenska och engelska

Önskvärt/meriterande
• Tidigare erfarenhet från statlig myndighet, av liknande arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor och komplex organisation

Villkor
Lön: Individuell lönesättning tillämpas.
Tillträde: Snarast enligt individuell överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas.
Anställningens omfattning: 100 %
Upplysningar om anställningen lämnas av: Hanna Mörtberg, hanna.mortberg@uadm.uu.se, ekonomidirektör vid Avdelningen för ekonomi och upphandling

Referensnummer
UFV-PA 2019/2025

Facklig företrädare
ST/TCO, tco@fackorg.uu.se
Saco-rådet, saco@uadm.uu.se
Seko Universitetsklubben, seko@uadm.uu.se

Välkommen med din ansökan senast den 14 juni 2019.

I denna rekrytering samarbetar Uppsala Universitet med SOURCE där Ann Peyron tel 0708-78 42 26 eller Bianca Gideback tel 0708-11 03 64 gärna svarar på frågor. Välkommen att visa ditt intresse för tjänsten!

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44 000 studenter, 7100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.


Sista ansökningsdag
14 juni 2019

Referensnummer

UFV-PA 2019/2025

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb
GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.